Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 15 Απριλίου 2018 18:06

196η Επέτειος Ολοκαυτώματος Νάουσας: οι εκδηλώσεις μνήμης στο χώρο θυσίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με τον αρμόζοντα σεβασμό και τη δέουσα τιμή, τελέστηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για την 196η Επέτειο του Ολοκαυτώματος Νάουσας, στο χώρο θυσίας.

Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων. Κατόπιν, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησηςαναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Σωκράτης Φάμελλος , έριξε στεφάνι στον ποταμό της Αράπιτσας και κατατέθηκαν στεφάνια από πολιτικούς και τοπικούς παράγοντες. Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας, εκφώνησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Σπυρίδων Λίτσας. Η αναπαράσταση της θυσίας των γυναικών, φέτος πραγματοποιήθηκε από το Λύκειο των Ελληνίδων παράρτημα Νάουσας.

Παρόντες από πλευράς επισήμων ήταν επίσης ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρος Κυριζόγλου, ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Αντωνίου και ο βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Βεσυρόπουλος.

 

Στη συνέχεια, στο μνημείο των 1241 Νεομαρτύρων στο Πλακόστρωτο του πάρκου «Κιόσκι», κατατέθηκε στεφάνι από τον Δήμαρχο Η.Π. Νάουσας Νίκο Κουτσογιάννη.