Ειδήσεις σε τίτλους

 

 
 

 

 
 

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 21:57

Ενημέρωση σχετικά με τις δυσκολίες μετακίνησης των ΑμεΑ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, στα πλαίσια της εκστρατείας ecomobility, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νάουσας είχε την χαρά να φιλοξενήσει τη κυρία Αθηνά  Μαλάκη, πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάουσας, και την κυρία Άννα Ασλανίδου, διευθύντρια του  Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Νάουσας.  Ο λόγος της επίσκεψής τους ήταν να μας ενημερώσουν για διάφορα θέματα σχετικά με τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ). Ειδικότερα, δόθηκε έμφαση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα άτομα κατά τη μετακίνησή τους στην πόλη της Νάουσας. Στην εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε, μετά την ενημέρωση, οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να λύσουν πολλές απορίες τους σχετικά με το θέμα.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νάουσας συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στην εκστρατεία ecomobility. Στόχος της συγκεκριμένης εκστρατείας είναι οι εκπαιδευόμενοι, μέσα από την παρατήρηση, να εντοπίσουν προβλήματα μετακίνησης, ελλείψεις συγκοινωνιακής δομής, δυσκολίες πεζών και παρατυπίες, που προκαλούν δυσκολίες στην καθημερινότητα της πόλης. Φέτος, έχουν συσταθεί δύο ξεχωριστές ομάδες του Β’ κύκλου σπουδών που θα ασχοληθούν με τις διαβάσεις πεζών και την προσβασιμότητα ατόμων με κινητικά προβλήματα.  Τα συμπεράσματα και οι προτάσεις των ομάδων μας θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης την άνοιξη του 2018.

Το Σ.Δ.Ε. Νάουσας ευχαριστεί θερμά τις κυρίες Μαλάκη και Ασλανίδου για τη λεπτομερή ενημέρωσή τους.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"