Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 
 

 

 

 
 

Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 16:56

Επίσκεψη μαθητών του 3ου Γυμνασίου στο ΕΕΕΚ Νάουσας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σήμερα, 4η Δεκεμβρίου 2017 και στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, δεχτήκαμε επίσκεψη από ομάδα μαθητών του 3ου Γυμνασίου Νάουσας. Κατά τη διάρκεια της εν λόγω επίσκεψης, έλαβε χώρα βιωματική παρέμβαση με τίτλο «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι». Εν συντομία, οι συστάσεις έγιναν με λεκτικό και μη τρόπο, ώστε να ενεργοποιηθούν οι μαθητές. Στη συνέχεια και έπειτα από το διαχωρισμό τους σε υποομάδες, παράχθηκαν 4 αυτοσχέδιες ιστορίες, που στηρίχθηκαν σε τυχαίες λέξεις των μαθητών (2 λέξεις ανά μαθητή).

Από τις ιστορίες αυτές προέκυψαν σημαντικά διδάγματα, τα οποία συνοψίζονται ως εξής:

1. Όλα τα πράγματα πρέπει να γίνονται με τη σειρά και

2. να εμπλουτίζονται από διαφορετικές σκέψεις.

3. Έτσι, ακόμη και η πιο συνηθισμένη μέρα μπορεί με τη δύναμη της φαντασίας να καταστεί εντελώς ξεχωριστή.

4. Συμπληρώνοντας το 1ο δίδαγμα, είναι ωφέλιμο να απολαμβάνουμε το παρόν, χωρίς βιασύνη και φόβο για το μέλλον.

Όλα τα παραπάνω προέκυψαν από την αυθόρμητη ανταλλαγή ιδεών και τη συνεργασία όλων των μαθητών, με παράλληλη αποφυγή οποιασδήποτε εκπαιδευτικής καθοδήγησης. Μάλιστα, εξαιτίας της θετικής εντύπωσης που αποκόμισαν οι μαθητές προέκυψε η επιθυμία επανάληψης τέτοιου είδους συναντήσεων στο μέλλον και η περαιτέρω συνεργασία των δύο σχολείων.    

       

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"