Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 
 

 

 

 
 

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 18:17

Ναουσαίοι ορειβάτες στην κορυφή του Σμόλικα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

  Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου  τέσσερα μέλη του Ε.Ο.Σ. Νάουσας οι : Λάζαρος Τούρας , Χρήστος Μπαντής , Κώστας Παπαδόπουλος (Αλεξάνδρεια) και Γιώργος Καισαρίδηςανέβηκαν στην κορυφή του 2ου ψηλότερου βουνού της χώρας μας , του Σμόλικα , στα 2637 μέτρα υψόμετρο.

 Η ανάβαση ξεκίνησε από το χωριό Πάδες στα 1150 μέτρα υψόμετρο με πρώτο στόχο την Δρακόλιμνη του Σμόλικα στα 2150 μέτρα υψόμετρο  και  μετά την κορυφή «Γέρος» στα 2637 μέτρα υψόμετρο.

Οι 4 ορειβάτες διέσχισαν απόσταση 20 χιλ. με θετικές υψομετρικές διαφορές 1800 μέτρα . Ο άστατος καιρός , η ομίχλη , ο αέρας αλλά και το χιόνι που στην πορεία προς την κορυφή ξεπερνούσε σε σημεία τους 40-50 πόντους, σε συνδυασμό με την μεγάλη κλίση μετά την Δρακόλιμνη, έκανε την πορεία κοπιώδη . Φυσικά το χιονισμένο τοπίο , οι εναλλαγές των  χρωμάτων , τα ρόμπολα και τα πεύκα, τα ρέματα  και τα φαράγγια  ,  και φυσικά η  θέα της Δρακόλιμνης  αλλά και της Τύμφης από ψηλά ήταν η καλύτερη αποζημίωση για την παρέα των τεσσάρων ορειβατών. «Πάντα Ψηλά»

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"