Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 23 Μαϊος 2019 18:35

«Ένας περίπατος στο Νυμφαίο της Μίεζας»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία για 6η συνεχόμενη χρονιά από 01-04-2019 έως 10-05-2019 από την εθελοντική ομάδα « Κισσός» το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ένας περίπατος στο Νυμφαίο της Μίεζας», που αφορά στους μαθητές της 6ης δημοτικού όλων των σχολειών του Δήμου Νάουσας .

Το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μέσα από την διάδραση και τα παιχνίδια γνώσεων διδάσκει στον ίδιο τον φυσικό αρχαιολογικό χώρο της Σχολής Αριστοτέλη και  στο πολιτιστικό κέντρο της Σχολής Αριστοτέλη με την χρήση της νέας τεχνολογίας την ιστορία του τόπου.

Η ομάδα του «Κισσού» αποτελείται από τις εκπαιδευτικούς:  Μαριάννα Μπιτέρνα (καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας),  Βάσια Νικολή ( δασκάλα με μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή),  Νανά Γιαννούλη ( καθηγήτρια Ελληνικής Φιλολογίας) ,  Δήμητρα Ρωμιοπούλου (καθηγήτρια Ελληνικής Φιλολογίας και συγγραφέας). Συντονίστρια της ομάδας είναι η Μαρία Τορορή (δικηγόρος- διαμεσολαβητής, πολιτιστική διαχειρίστρια και δημοτική σύμβουλος Νάουσας).

Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος οι μαθητές ζωγραφίσουν με την μέθοδο του ντεκουπάζ πάνω σε γυαλί ένα γνωμικό του Αριστοτέλη και αυτή η κατασκευή είναι το δώρο τους από την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Η ομάδα « Κισσός» θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά την εταιρία « ΣΑΜΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.- Τζάμια-Κρύσταλλα», με έδρα τον Στενήμαχο, για την χορηγία των γυαλιών που χρησιμοποιήθηκαν από τους μαθητές.  Καθώς και την Αντιδημαρχία Αθλητισμού για την χορηγία δωρεάν μεταφοράς των μαθητών στον αρχαιολογικό χώρο της Σχολής Αριστοτέλη. Ακόμη όλους τους διευθυντές, δασκάλους και μαθητές όλων των σχολειών Νάουσας όχι μονάχα για την συμμετοχή αλλά και για την θερμή ανταπόκριση και αγάπη!