Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 18 Μαϊος 2019 08:47

Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων Νάουσας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 9 Μαΐου η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων Νάουσας.

 Συμμετείχαν 19 μαθητές Δημοτικών Σχολείων με τους αναπληρωματικούς τους, που κατέθεσαν προβληματισμούς, θέσεις και προτάσεις για το σήμερα και το αύριο της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων. Ενθουσιασμένα από την εμπειρία δήλωναν τα παιδιά αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης, καθώς και οι γονείς και εκπαιδευτικοί που κατέκλυσαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τον νέο θεσμό ως το μέσο μιας πρώιμης συμμετοχής της νεολαίας στα κοινά, βιωματική άσκηση στην πολιτική σκέψη, αλλά και σύνδεσμο μεταξύ των γενεών σε ζητήματα διοίκησης, υποστήριξαν με τις τοποθετήσεις τους ο Δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Στέλιος Δάγγας, ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροια Νίκος Μαυροεφαλίδης (Οργανωτικός Συντονιστής του αντίστοιχου Εκπαιδευτικού Έργου στον Δήμο Βέροιας) και ο Ναουσαίος καθηγητής Πανεπιστημίου Νίκος Τζιώνας. Τη διαδικασία διεύθυνε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Παρθενόπουλος.

Όλες οι τοποθετήσεις των μαθητών-μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Νάουσας.