Ειδήσεις σε τίτλους

 
 

 

 

 

 

 
 

 

 
Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018 19:36

Τα νέα του ΕΟΣ Νάουσας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τιμήθηκαν οι αθλητές μας

Ιστορική ήταν η 18η Μαΐου 2018, για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, στέλνοντας συμβολικό αλλά και ουσιαστικό μήνυμα για την αθλητική αποκέντρωση και την ενίσχυση του αθλητισμού εκτός των Αθηνών.

Παράλληλα ανακοινώθηκε η ίδρυση Γραφείου της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας στην έδρα του Ολυμπιακού Μουσείου – Protergia Θεσσαλονίκης, με τον Πρόεδρο της ΕΘΝ.Ο.Α. Γιώργο Αλικάκο και τον Α΄ Αντιπρόεδρο της ΕΟΕ Στέλιο Αγγελούδη να υπογράφουν τη σχετική σύμβαση.

Με την ευκαιρία της διεξαγωγής της Ολομέλειας στη Θεσσαλονίκη, δόθηκαν, πριν από την έναρξή της, οι αναμνηστικές καρφίτσες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στους αθλητές και τις αθλήτριες που πήραν μέρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «PyeongChang 2018» και συγκεκριμένα στους

Αποστόλη Αγγέλη,

Γιάννη Αντωνίου

Μαρία Ντάνου, την καρφίτσα της οποίας παρέλαβε η μητέρα της.

και Σοφία Ράλλη.

Την ΕΟΧΑ εκπροσώπησαν ο Βασίλης Κατσώρας, έκπροσωπος της ΕΟΧΑ στην ΕΟΕ και ο Γιώργος Σμυρναίος, αντιπρόεδρος της ΕΟΧΑ.

Έπεσε η αυλαία του FIS Congress

Η τελευταία ημέρα (18.5.2018) του 51ου Διεθνές Συνεδρίου ολοκληρώθηκε με την Γενική Συνέλευση της FIS όπου συμμετείχαν 68 εθνικές ομοσπονδίες: Το σημαντικότερο θέμα της ήταν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη προέδρου και νέου Δ.Σ. Ο πρόεδρος του FIS, Gian Franco Kasper, επανεξελέγη για την έκτη θητεία του με μια επίμονη επευφημία από το σώμα. Ο Kasper είναι ο τέταρτος πρόεδρος της ιστορίας της FIS, από την ίδρυσή της το 1924. Ο πρόεδρος της FIS στη σύντομη ομιλία ευχαρίστησε του εκπροσώπους των εθνικών ομοσπονδιών για την εκλογή του και αφού δώρισε στον πρόεδρο της ΕΟΧΑ κο Δημοσθένη Γυρούση τιμητική πλακέτα εξείρε την Ελληνική Ομοσπονδία για την φιλοξενεία της και τόνισε ότι θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανη για την οργανωτική επιτυχία του συνέδριου. Ο πρόεδρος της ΕΟΧΑ με την σειρά του δώρισε στον πρόεδρο της FIS ένα δείγμα της ελληνικής αρχαιολογικής κληρονομιάς και στη σύντομη ομιλία του τόνισε την μεγάλη προσπάθεια που κατέλαβε η ΕΟΧΑ και την άψογη συνεργασία που είχε με την FIS σε όλα τα επίπεδα για την επίτευξη του κοινού στόχου, την επιτυχία του συνεδρίου. 

Επιπρόσθετα, μεταξύ των αποφάσεων της ΓΣ, συμπεριλαμβάνονται τα ακόλουθα:

Τα νέα μέλη που εξελέγησαν στο Συμβούλιο του FIS για την επόμενη διετία, 2018-2020 είναι οι: Ο Steve Dong Yang (CHN), ο Erik Roeste (NOR) και ο Eduardo Valenzuela (SPA) .

Επίσης η Γ.Σ. εξέλεξε ομόφωνα τους αθλητές Konstantin Schad (GER) και Hannah Kearney (ΗΠΑ) ως τα δύο μέλη της Επιτροπής Αθλητών του Συμβουλίου της FIS για την περίοδο 2018-2020.

Στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου 2022 θα προστεθούν τα αγωνίσματα:

Freestyle aerials mixed team event, Freeski big air, Snowboard cross team event, Snowboard alpine mixed team parallel event, Snowboard parallel slalom, Snowboard mixed team slalom, Telemark parallel sprint.

Στο πρόγραμμα των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων θα προστεθούν τα αγωνίσματα:

  • Nordic: Ski Jumping Ladies team competition, Nordic Combined Ladies competition (απότο2021)
  • Alpine: Individual parallel competition (από2021)
  • Freestyle Skiing and Snowboard: Freestyle Skiing aerials mixed team competition, Snowboard team mixed parallel event

Τέλος το 50% του εισοδήματος της FIS που ανέρχεται στο ποσό των 25 εκ ελβετικών φράγκων θα μοιραστεί ως οικονομική ενίσχυση στις εθνικές ομοσπονδίες, για την περίοδο 2018-2019.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"