Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 
 

 

 

 
 
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 19:35

Ανάβαση στην κορυφή του όρους Άσκιου στα 2110 μ. υψόμετρο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ανάβαση στην κορυφή του όρους Άσκιου ή Σινιάτσικου στα 2110  μέτρα υψόμετρο («Σημείο» την αποκαλούν οι ντόπιοι), έκανε ο συμπολίτης μας Γεώργιος Καισαρίδης την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου ,και μετά την επέλαση του χαμηλού βαρομετρικού με το όνομα «Ιοκάστη» , που φόρτωσε το βουνό με περίπου 1 μέτρο φρέσκο χιόνι.

    Η πορεία ξεκίνησε από το ορειβατικό καταφύγιο του Χ.Ο.Ο.  Πτολεμαίδας στην θέση «Μαγούλα Μακρυγιάννη» στα 1460 μ. υψόμετρο και είχε θετικά υψομετρικά 800 μέτρα με σύνολο διαδρομής 12.5 χιλιόμετρα και διάρκεια 7 ώρες πορεία πάνω σε βαθύ χιόνι. Η ανάβαση έγινε με συνορειβάτες μέλη του Σ.Χ.Ο. Βέροιας και του Ε.Ο.Σ . Κοζάνης και ήταν στα πλαίσια σχολής «Χειμερινού Βουνού και Ορειβασίας» της Ελλην. Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης.

    Ο συμπολίτης μας  Γιώργος Καισαρίδης έχει τελειώσει επίσης 2 σχολές, σχολή Αναρρίχησης και σχολή Ορειβατικού Σκι, ενώ είναι και ο πρώτος αθλητής στην ιστορία της πόλη μας που συμμετέχει επίσημα σε αγώνες ορειβατικού σκι με δελτίο αθλητή .

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"