Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018 09:14

3η θέση σε αγώνα ορειβατικού Σκι για τον συμπολίτη μας Γιώργο Καισαρίδη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

  Στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιανουαρίου το 27ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ορειβατικού Σκι και το 24ο Κύπελλο Ορειβατικού Σκι  «Αθ. Λευκαδίτη», τον αγώνα διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης( Ε.Ο.Ο.Α) . Παρά της δύσκολες καιρικές συνθήκες την έντονη χιονόπτωση και το τσουχτερό κρύο οι αγώνες διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία . Το Σάββατο έγινε ο αγώνας ταχύτητας και το πρωί της Κυριακής ο αγώνας ορειβατικού Σκι για όλες της κατηγορίες.

 Την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Open , κατέλαβε ο συμπολίτης μας Γιώργος Καισαρίδης. Η διαδρομή που έτρεξε περιλάμβανε 3 αναβάσεις και 3 καταβάσεις με σύνολο θετικών υψομετρικών διαφορών 800 μέτρα και απόσταση κοντά στα 7 χιλιόμετρα ( ο κάθε αθλητής ήταν υποχρεωμένος να κουβαλά κατά την διάρκεια του αγώνα , σακίδιο με εξοπλισμό ασφαλείας και ατομικό ρουχισμό ανάγκης) . Όλος ο αγώνες έγινε έξω από τις πίστες και οι αναβάσεις όπως και οι καταβάσεις ήταν σε παρθένο, απάτητο χιόνι. Η διαδρομή  πέρασε μέσα από πλαγιές με αιωνόβια Ρόμπολα που είναι το χαρακτηριστικά δέντρα της Βασιλίτσας , και στα ανοίγματα του καιρού η θέα του Σμόλικα και των βουνών της περιοχής έδινε έναν ιδιαίτερο τόνο.

Το Ορειβατικό σκι είναι ένα άθλημα που συνδυάζει την ορειβασία με το σκι και με τον κατάλληλο εξοπλισμό δίνει την δυνατότητα να κινηθείς σε χιονισμένο πεδίο με σχετική άνεση τόσο σε ανηφορικά όσο και σε κατηφορικά κομμάτια των Βουνών.