Ειδήσεις σε τίτλους

 
 
 

 
 
 

 

 

 

 
Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017 20:19

Τρείς Ναουσαίοι ορειβάτες στην κορυφή Βίσογκραντ στο Πίνοβο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 Στην κορυφή  Βίσογκραντ στα 2150 μέτρα υψόμετρο ανέβηκαν οι συμπολίτες ορειβάτες : Κώστας Μάϊνος , Θωμάς Μητσκόπουλος και Γιώργος Καισαρίδης το Σάββατο 19 Αυγούστου.

  Η ανάβαση ξεκίνησε νωρίς το πρωί από το χωριό Αετοχώρι  (680 μέτρα υψόμετρο) ,πέρασε δίπλα από το παλιό στρατιωτικό φυλάκιο , αντάμωσε πολυβολεία ,με εντυπωσιακότερο αυτό στην σπηλιά που ατενίζει τον κάμπο της Αλμωπίας ,  και περνώντας μέσα από την Κοιλάδα των βράχων έφτασε πάνω από την κόψη στην κορυφή Βίσογκραντ. Το Βίσογκραντ είναι η δεύτερη σε ύψος κορυφή του Πίνοβου (ψηλότερη η κορυφή «Κορφούλα» με ύψος 2156 μέτρα) , η μισή ανήκει στην Ελλάδα και η μισή στα Σκόπια. Χαρακτηριστικό των κορυφών που είναι στα σύνορα είναι οι πυραμίδες των συνόρων ,  είναι πυραμοειδή τσιμεντένια σημάδια που οριοθετούν το έδαφος ανάμεσα στις δύο χώρες.

 Το θέαμα από την κορυφή μεγαλειώδες , από την μία μεριά ο κάμπος της Αριδαίας και η κορυφογραμμή του Πίνοβου , από την άλλη τα Σκόπια το χιονοδρομικό κέντρο του «Κόζουφ» και οι κορυφές Μεγάλη και μικρή Τζένα  , μπροστά η Κοιλάδα των Βράχων , οι σάρες , οι κόψεις , τα βάραθρα…

  Η όλη διαδρομή είχε διάρκεια 6.30 ωρών , απόσταση 15 χιλιόμετρα και  1600 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς , και σίγουρα άξιζε με το παραπάνω όπως μας είπε η ομάδα των ορειβατών.

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"