Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 17:09

O KENTAYΡΟΣ Νάουσας στον αγώνα ορεινού τρεξίματος " Κάσσιος Δίας" στην Κέρκυρα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στον αγώνα ορεινού τρεξίματος με το όνομα «Κάσσιος Δίας»,   που έγινε στην Κασσιόπη της Κέρκυρας την Κυριακή 14 Απριλίου , πήρε μέρος ο Α.Σ.Π.Τ. ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ Νάουσας.

 Πάνω από 500 αθλητές πήραν μέρος φέτος , με τις έντονες βροχοπτώσεις  να  έχουν κάνει τα εδάφη που πέρασε ο αγώνας πολύ ασταθή και ολισθηρά , μιας  και το 80% του αγώνα ήταν σε μονοπάτια,  το 15% σε δασικούς δρόμους και μόνο ένα 5% σε άσφαλτο.

Από τον ΚΕΝΤΑΥΡΟ Νάουσας τερμάτισε στον απαιτητικό αγώνα των  19 χιλιομέτρων με τα 1000 μέτρα θετική υψομετρική διαφορά ο Γιώργος Καισαρίδης , στον αγώνα των 9 χιλιομέτρων με τα 200 μέτρα θετική υψομετρική διαφορά οι :  Κώστας Τέγος  , Παναγιώτης Ταούλας , Γιάννης Χριστοφόρου , Χρύσα Καρανάτσιου και Δήμος Ταούλας . Και στον παιδικό αγώνα των 1200 μέτρων , οι : Βασίλης Καισαρίδης , Χρήστος Καισαρίδης και Αριστοτέλης Τέγος.   Σκοπός του αγώνα είναι η  διάσωση του «Ερημίτη» ενός παρθένου οικοσυστήματος   έκτασης 2.000 στρεμμάτων με πυκνή βλάστηση , τρείς υγροτόπους  και παραλίες που απαγορεύεται η πρόσβαση μια και χαρακτηρίζονται σαν περιοχή ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας .