Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 13:29

Ζαφειράκης Μπάσκετ: Καλή εμφάνιση και ευρεία νίκη επί του Κιλκίς στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με την καλύτερη εμφάνιση έκλεισε ο Ζαφειράκης την χρονιά. Επικράτησε του Κιλκίς με 87-58 και κατέληξε μόνος 6ος στην βαθμολογία με ρεκόρ 12 νίκες και 12 ήττες.

 Έτσι κλείνει μια χρονιά με αρκετά σκαμπανεβάσματα λόγω τραυματισμών και φοιτητικών υποχρεώσεων. Στα άλλα αποτελέσματα ξεχώρισε η νίκη των Αετών Βέροιας μέσα στο Αιγίνιο με 49-68 μια νίκη που τους έδωσε την τρίτη θέση. Αντίθετα το Αιγίνιο κατέληξε στην 5η θέση. Στα υπόλοιπα ο Πιερικός νίκησε τους Πάνθηρες με 83-75 , η Αλεξάνδρεια επικράτησε των Ικάρων Γιαννιτσών με 65-52 και πέρασαν και οι δύο τους στα play-off. Ο Βατανιακός νίκησε μέσα στον Μ.Α.Γιαννιτσών με 69-75 και τέλος η Αριδαία ''έκλεισε΄΄ με άλλη μια νίκη απέναντι στην Έδεσσα με 93-54. Οι αγώνες για την άνοδο ξεκινούν το Σάββατο με στόχο τις 2 νίκες που οδηγούν στον τελικό. Τα ζευγάρια είναι Αριδαία-Ίκαροι και Αλεξάνδρεια-Αετοί Βέροιας. Την κατηγορία αποχαιρέτησαν ο Πανεδεσσαϊκός και Μ.Α.Γιαννιτσών.

Όσον αφορά το παιχνίδι, ο coach Τούφας ξεκίνησε με Καπνά, Μουρατίδη, Σκουλαριώτη, Δίντση, Τούφα και εφάρμοσε zone press από το πρώτο δευτερόλεπτο. Η ομάδα του Κιλκίς μπήκε μουδιασμένη και απροετοίμαστη για τέτοια κατάσταση και αυτό το μαρτυρά το σκορ του ημιχρόνου(52-20). Η άμυνα ''βραχυκύκλωσε τους φιλοξενούμενους με τους παίκτες του Ζαφειράκη να πετυχαίνουν εύκολα καλάθια από αιφνιδιασμούς. Όποιον παίκτη κι αν ''έριχνε'' στο παρκέ ο Ν.Τούφας, έβγαζε πολύ ενέργεια κυρίως στην άμυνα και μετά με κύριους εκφραστές στην επίθεση τους Μουρατίδη, Τούφα, Δίντση όλα έγιναν εύκολα. Όλοι οι παίκτες πήραν χρόνο συμμετοχής και έδωσαν το στίγμα τους για ένα καλύτερο μέλλον στον μπασκετικό Ζαφειράκη. Το Κιλκίς κατάφερε να μειώσει έως τους 20π αλλά έως εκεί. Η ομάδα του Ζαφειράκη βρήκε πόντους στο πρόσωπο του Βαδόλα και Καπνά και κράτησε τους αντιπάλους σε ασφαλή απόσταση. Από το παιχνίδι απουσίαζε ο Βάιγκαντ και ο Παυλίδης.

Πλέον η ομάδα θα συνεχίσει τις προπονήσεις κανονικά έως τις αρχές του Ιούνη μαζί την ομάδα των παίδων.

ΣΥΝΘΕΣΗ (ΤΟΥΦΑΣ Ν-ΠΟΥΡΛΙΔΑΣ) -Τούφας-Σιδηρόπουλος-Πράπας-Ζαχαριάδης-Βαδόλας-Δίντσης-Μουρατίδης, Μώκας, Καπνάς. Νικολαϊδης, Τούπος, Σκουλαριώτης.

 

ΠΑΙΔΩΝ

Την Τετάρτη έγινε η τελευταία αγωνιστική των παίδων στην  Μελίκη με την ομώνυμη ομάδα. Η ομάδα του Ζαφειράκη επικράτησε δύσκολα με 48-59 και κατέλαβε την τρίτη θέση του ομίλου. Ο Άθλος και ο Φίλιππος ''πέρασαν'' από τον όμιλο αυτό και θα δώσουν αγώνες μπαράζ με άλλες 6 ομάδες στο ΔΑΚ Νάουσας την Κυριακη από τις 11.00 π.μ έως αργά το απόγευμα. Τα 4 ζευγάρια θα παλέψουν για 4 θέσεις και οι νικητές θα παίξουν όταν ορίσει η ένωση final4.

Η ομάδα των παίδων θα συνεχίσει τις προπονήσεις και κάποια φιλικά ώστε τα παιδιά να διατηρούνται έως την έναρξη των εξετάσεων.

               Σύνθεση(Ζιάνης) Μίγγας, Δημητρίου, Μώκας, Πουρλίδας,  Μανουσαρίδης,Κολτσάκης,   Κων/νου,  Δάιος,  Τούπος. Καρατσιώλης

 

ΠΡΟΜΙΝΙ

 

ΕΔΕΣΣΑ-ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ =63-37

 

Βαριά ήττα γνώρισε η ομάδα του προ-μίνι στην Έδεσσα με 63-37. Έτσι θα καταλήξει στην 2η θέση με ισοβαθμία πίσω από τον Πανεδεσαϊκό. Το Σάββατο θα υποδεχτεί τον Μ.Α.Γιαννιτσών στις 12.00π.μ για την προ-τελευταία αγωνιστική του τουρνουά . Η ομάδα δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια τον αντίπαλο σε κανένα σημείο του παιχνιδιού και έτσι ήρθε φυσιολογικά η ήττα.

 

 

 

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

 

Με 3 τμήματα παρατάχθηκε η ακαδημία του Ζαφειράκη στην Σκύδρα. Μέρος πήραν και τα 2 τμήματα του Β.Τσακίρη (2008-10) και το τμήμα των κοριτσιών με 4 αγόρια συνομήλικα. Στα παιχνίδια δεν κρατήθηκε σκορ και όλα τα παιδιά προσπάθησαν να δείξουν το ταλέντο τους. Αρκετοί γονείς και των 2 ομάδων παρακολούθησαν τις αναμετρήσεις σε φίλαθλο πνεύμα. 

 

Από το τμήμα Μπάσκετ του Ζαφειράκη Νάουσας