Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019 13:08

Εύκολη εκτός έδρας νίκη του Ζαφειράκη στο μπάσκετ επί του Μ.Α. Γιαννιτσών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με νίκη συνέχισε η ομάδα του Ζαφειράκη για την 21η στροφή του πρωταθλήματος. Επικράτησε εύκολα επί του Μ.Α. Γιαννιτσών με 46-77 παίζοντας πολύ όμορφο μπάσκετ.

 Παρά τις δύο συνεχόμενες νίκες, η ομάδα παρέμεινε στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα και σίγουρα θα ανέβει θέσεις όταν όλες οι ομάδες κάνουν το ρεπό τους. Στα άλλα παιχνίδια, ξεχώρισε η νίκη των Ικάρων Γιαννιτσών μέσα στους Αετούς Βέροιας με  55-56, με τους γηπεδούχους να  'χουν έντονα παράπονα για την τελευταία  φάση του αγώνα.  Επίσης ξεχωριστή και η νίκη του Πιερικού επί της πρωτοπόρου Αριδαίας με 91-90. Οι Πάνθηρες επιβλήθηκαν της ΑΓΕΠ με 64-50,η Αλεξάνδρεια νίκησε μέσα στον Βατανιακό με 59-7 και το Κιλκίς μέσα στην Έδεσσα με 39-84. Ρεπό έκανε το Αιγίνιο. Από την τετράδα αποχώρησε για την ώρα η ομάδα των Αετών Βέροιας  και την θέση την κατέλαβε η ομάδα των Ικάρων Γιαννιτσών.

Στο παιχνίδι ο Ν.Τουφας  ξεκίνησε με Βάϊγκαντ-Σκουλαριώτη-Δίντση-Τούφα και Μουρατίδη. Η ομάδα προηγήθηκε με τρίποντο του Μουρατίδη και ''έτρεξε''ένα γρήγορο σερί 3-11 με καλάθια από αιφνιδιασμό. Με τον Βάϊγκαντ να τρέχει ιδανικά την ομάδα και τους Τούφα-Δίντση να σκοράρουν, το δεκάλεπτο έκλεισε με 10-23. Ο coach Τούφας ''έριξε'' στο παρκέ τους Πράπα και Ζαχαριάδη. Και οι δύο έδωσαν μεγαλύτερη ώθηση στην ομάδα. Ο Ζαχαριάδης πέτυχε 2 διαδοχικά τρίποντα ανεβάζοντας κι άλλο την διαφορά. Η άμυνα ήταν ''γρανίτης'' με  συνεχόμενες εναλλαγές από ζώνη σε man to man. Το ημίχρονο έκλεισε με 22-45. Στην επανάληψη η ομάδα μπήκε και πάλι ''φουριόζα'' με τον Ν. Τούφα να χρησιμοποιεί όλους τους μικρούς της αποστολής. Οι Νικολαϊδης , Μώκας ανέλαβαν τέλεια, τον ρόλο τους ως ''ψηλοί'' και οι Βαδόλας, Παυλίδης , Τούφας την ''περιφέρεια''.  Σε αυτό το σχήμα ο Βαδόλας σκόραρε κατά βούληση , πετυχαίνοντας όμορφα καλάθια. Η ομάδα παρατάχθηκε χωρίς Καπνά, Σιδηρόπουλο λόγω τραυματισμών.  Πολύ καλή η διαιτησία των Μητώνα-Χάνου που πέρασε απαρατήρητη.

Επόμενο παιχνίδι της ομάδα την Τετάρτη 13/3 στις 19.00  με την ομάδα του Βατανιακού και το επόμενο Σάββατο 16/3 θα φιλοξενηθεί στους Πάνθηρες.

ΣΥΝΘΕΣΗ (ΤΟΥΦΑΣ Ν-ΠΟΥΡΛΙΔΑΣ) -Τούφας-Σιδηρόπουλος-Νικολαίδης-Σκουλαριώτης-Παυλίδης-Βαδόλας-Δίντσης-Μουρατίδης, Βάϊγκαντ, Μώκας .Ζαχαριάδης

 

ΠΑΙΔΩΝ

ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ-ΑΕΤΟΙ ΒΕΡΟΙΑΣ=85-31

Η ομάδα των παίδων επικράτησε εύκολα των Αετών Βέροιας με 85-31 για την έναρξη του 2ου γύρου του πρωταθλήματος. Ο προπονητής της ομάδας Στ. Ζιάνης χρησιμοποίησε πολύ ώρα τους μικρότερους ηλικιακά παίκτες, για να αντιμετωπίσουν την ομάδα των Αετών που αποτελείται από  παιδιά του 2005-07. Την Κυριακή  10/3 ήταν να παίξει μέσα στον Φίλιππο, αλλά λόγω αποκριάς το παιχνίδι μεταφέρθηκε στις 24/3. Το τμήμα των παίδων  με νίκες απέναντι σε Άθλο και Φίλιππο,  θα καταλάβει το πολυπόθητο 2ο εισιτήριο που οδηγεί στην επόμενη φάση. Οι περισσότεροι τραυματίες επέστρεψαν στις προπονήσεις και αυτή η αναβολή του πρώτου ντέρμπυ θα δώσει  έξτρα ώρες προπόνησης στην ομάδα.

Σύνθεση(Ζιάνης) Μώκας, Κων/νου, Πουρλίδας, Τσίλης, Δάϊος, Καρατσιώλης, Μπιλιούρης, Πάζης, Παραστατίδης.

 

ΠΡΟΜΙΝΙ]

ΑΡΙΔΑΙΑ-ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ=39-67

Άλλη μια νίκη για την ομάδα του προ μίνι. Επικράτησε εύκολα της Αριδαιας με 39-67 και ''απολαμβάνει'' την πρωτιά στο βαθμολογικό πίνακα, στο τελευταίο ματς του 1ου γύρου. Η ομάδα του Ηρ. Τούφα παίζοντας όμορφο μπάσκετ με γρήγορο τέμπο, έδειξε  στους αντιπάλους του, ποιος θα είναι το ''αφεντικό'' από το πρώτο δεκάλεπτο (2-21). Η συνέχεια ήταν ανάλογη και έτσι δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστούν αρκετή ώρα και οι πιο μικροί της ομάδας. Αυτήν την Κυριακή η αγωνιστική έχει ρεπό λόγω αποκριάς και η επόμενο ματς θα διεξαχθεί 30/3 στην Έδεσσα στις 16.00 με τον Εδεσσαϊκό

 

Από το Τμήμα Μπάσκετ του Ζαφειράκη Νάουσας