Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 16:53

Νίκησε και στο ντέρμπι ο Ζαφειράκης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ομάδα της Νάουσας επικράτησε του Φαίακα Κέρκυρας με 32-31 και πέρασε στην πρώτη θέση του βορείου ομίλου της Α2 ανδρών με 17 βαθμούς, ενώ ο Φαίακας έμεινε στους 16.μετά από 10 αγώνες.

 Σε έναν αγώνα με πολύ δύναμη και πάθος η ομάδα της Κέρκυρας πήρε το προβάδισμα από την αρχή και σε κάποιο σημείο προσπάθησε να ξεφύγει στο σκορ αλλά οι παίχτες του Ζαφειράκη αντέδρασαν και κράτησαν τη διαφορά στα 2 τέρματα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με το σκορ να διαμορφώνεται στο 14 – 16.

Το 2ο ημίχρονο ήταν ακόμη πιο συναρπαστικό με τον Φαίακα να διατηρεί το προβάδισμα μέχρι το το 45' με το σκορ να βρίσκεται στο 21-23.

Στο σημείο αυτό  ο Φώτης Παπουτσής άλλαξε την άμυνα της ομάδας έχοντας τους εκπληκτικούς Τσαγκερά – Βάκκα – Καραβίτη οι οποίοι μπλόκαραν τις επιθέσεις των παιχτών του Φαίακα και στην κορυφή η ασφυκτική πίεση από τους Βλάχο & Χατζηγεωργίου οι οποίοι έκλεβαν συνεχώς μπάλες και έβγαιναν στην αντεπίθεση πετυχαίνοντας εύκολα τέρματα και ανατρέποντας το σκορ βάζοντας τον Ζαφειράκη μπροστά.

Ειδικά ο Χατζηγεωργίου σκόραρε ασταμάτητα (13 τέρματα !!!!) σε αντεπιθέσεις αλλά και από τα άκρα ξεπερνώντας οποιονδήποτε είχε αντίπαλο. Η καλή οργάνωση του παιχνιδιού από τους Διδασκάλου και Μήτσικα έδινε τις ευκαιρίες στους ίδιους αλλά και στους Βλάχο ,Πετρίδη και  Ρότζιο να σκοράρουν από την περιφέρεια σε σημαντικά χρονικά σημεία διατηρώντας τη διαφορά στο σκορ.

Μέσα σε ένα πεντάλεπτο με ένα επιμέρους σκορ 6-1 ο Ζαφειράκης μετέτρεψε το 21 – 23  σε 27 – 24.

Να σημειώσουμε την μεγάλη συμβολή του κόσμου στο ξέσπασμα της ομάδας οι οποίοι από το 1ο λεπτό του αγώνα παρότρυναν την ομάδα.

Η ομάδα της Κέρκυρας προσπάθησε να αντιδράσει αλλά οι περισσότερες προσπάθειες σταματούσαν κυρίως πάνω στον Τσαγκερά ο οποίος ήταν αξεπέραστος στην άμυνα αλλά και σε σημαντικές επεμβάσεις των Μπουμπουλέντρα & Δεληχρήστο.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε νικητή τον Ζαφειράκη με την ομάδα να ξεσπά σε πανηγυρισμούς με τον κόσμο που γέμισε το ΔΑΚ ΝΑΟΥΣΑΣ.

Σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα απέναντι σε μία πολύ δυνατή και ποιοτική ομάδα οι παίχτες του Ζαφειράκη με εξαιρετικό κοουτσάρισμα από τον  προπονητή τους ξεπέρασαν τον εαυτό τους και κατάφεραν να βγούνε νικητές .

Από τον Ζαφειράκη δεν υστέρησε κανένας και όσοι αγωνίστηκαν συνέβαλαν στο να φτλασει η ομάδα στη νίκη η οποία την έφερε στην 1η θέση της βαθμολογίας.

Μια 1η θέση την οποία καλείται να διατηρήσει καθώς το Σάββατο 9/2 αγωνίζεται εκτός έδρας με τον φορμαρισμένο Πρωτέα Άρτας όπου μοναδικός στόχος είναι η νίκη.
ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ - ΦΑΙΑΚΑΣ 32-31
Τα πεντάλεπτα: 2-3, 4-5, 5-8, 7-10, 9-13, 14-16 (ημχ), 17-17, 19-21, 21-23, 27-24, 30-27, 32-31.


Ζαφειράκης: Βλάχος 5, Διδασκάλου 1, Χατζηγεωργίου 13, Ρότζιος 4, Πετρίδης 5, Μήτσικας 3, Βάκκας, Τσαγκεράς, Τζουβάρας, Καραβίτης 1, Βραχιολίδης, Πινακούδης, Σιαμίδης, Σιούλης, Δεληχρήστος, Μπουμπουλέντρας.

Φαίακας: Νάστος, Τζούκας 1, Δελλής 1, Κουλούρης, Κουτσικόπουλος 2, Κατσακιώρης, Ριγανάς 6, Κατσαρός, Βίντοβιτς, Πίτος 4, Οικονόμου 6, Μαντζουρογιάννης 2, Κορακιανίτης 7, Βάγιας, Σκανδάλης 2, Πάλλας.

Διαιτητές: Πατιός – Τσιάνας. Δίλεπτα: 6-8. Κόκκινες: Κατσαρός (55:06, επικίνδυνο παιχνίδι, δεν κρατήθηκε δελτίο), Κουτσικόπουλος (59:11 τρία δίλεπτα). Πέναλτι: 3/3 – 3/4.
Στο φύλλο αγώνα οι διαιτητές έγραψαν ότι «στο 47:00 φίλαθλος των γηπεδούχων έσπρωξε στην πλάτη τον διαιτητή Τσιάνα, λέγοντάς του να δώσει πέναλτι. Με παρέμβαση των συνοδών της γηπεδούχου ομάδας οι φίλαθλοι απομακρύνθηκαν και συνεχίστηκε ο αγώνας».

 

 

Από το τμήμα χάντμπολ του Ζαφειράκη Νάουσας

Νίκος Χαλάτσης