Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 08:50

Ήττα του Ζαφειράκη στο μπάσκετ στα Γιαννιτσά, το Σάββατο εντός με ΑΓΕΠ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΙΚΑΡΟΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ-ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ=76-50

Δεν κατάφερε η ομάδα του Ζαφειράκη να ξεκινήσει νικηφόρα το 2019 και ηττήθηκε από τους Ίκαρους Γιαννιτσών με 76-50. Με ρεκόρ 5-7 βρίσκεται στην 9η θέση του πρωταθλήματος και ισοβαθμεί με τους Πάνθηρες. Στα άλλα παιχνίδια ξεχώρισε η νίκη της ΑΓΕΠ επί της Αλεξάνδρειας με 75-69. Στα υπόλοιπα κέρδισαν όλα τα φαβορί. Πάνθηρες-Μ.Α.Γιαννιτσών=74-63, Αετοί Βερ-Πιερικός=63-59, Έδεσσα-Αιγίνιο=50-80.

Όσον αφορά το παιχνίδι, ο Ζαφειράκης παρουσιάστηκε με πολλές ελλείψεις και πολύ νεανικό ρόστερ. Απουσίαζαν οι Σκουλαριώτης, Σιδηρόπουλος, Ζαχαριάδης, Πράπας, Ζιάνης, Τούπος  λόγω τραυματισμού ή επαγγελματικής υποχρέωσης. Ο Ν.Τούφας ξεκίνησε με τους Δίντση-Τούφα-Νικολαίδη-Μουρατίδη και Βάιγκαντ και με πίεση στα 3/4 του γηπέδου προκάλεσαν πολλά προβλήματα τους Ίκαρους. Με μπροστάρηδες τους ''γερόλυκους΄΄ Βάϊγκαντ και Μουρατίδη που σκόραραν από μακρινές θέσεις, η ομάδα του Ζαφειράκη κατάφερε να ξεφύγει έως και 7 πόντους. (16-23).  Προς το τέλος του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι άρχισαν να σκοράρουν μετά από διπλές και τριπλές επιθέσεις  καθώς υπερείχαν κατά πολύ στις θέσεις των ψηλών. Το ημίχρονο έκλεισε με 33-30. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με το πρώτο δεκάλεπτο. Οι Ίκαροι άρχισαν να βρίσκουν λύσεις και από την περιφέρεια και κυρίως δεν έκανα πολλά λάθη. Σ αυτό το δεκάλεπτο ο Τούφας με ατομικές ενέργειες σκόραρε κάποιους πόντους που δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει την πολυφωνία των αντιπάλων. Η διαφορά ξέφυγε στους 25 πόντους στις αρχές του 4ου δεκαλέπτου 38-63, όμως με  μπροστάρη τον Καπνά-Βάιγκαντ και Μουρατίδη η διαφορά μειώθηκε στους 16π και ο προπονητής των γηπεδούχων πήρε time out για να σταματήσει τον ρυθμό. Η ομάδα του Ζαφειράκη ''ζοριζόταν'' να βρει λύσεις επιθετικές μιας και η λύσεις από τον πάγκο ήταν πολύ περιορισμένες. Ο coach Τούφας ''έριξε ''στο παρκέ όλους τους παίκτες που χε στην διάθεσή του από το παιδικό τμήμα  και το τελικό 76-50 ήταν πολύ φυσιολογικό.

Επόμενο παιχνίδι το Σάββατο στις 20.30 στο ΔΑΚ Νάουσας με την 4η της βαθμολογίας ΑΓΕΠ. Στον πρώτο γύρο ο Ζαφειράκης είχε επικρατήσει με  69-78.

Σύνθεση(Τούφας-Πουρλίδας)Παυλίδης-καπνάς-Τούφας-Βαδόλας-Βάιγκαντ-Μουρατίδης-Πουρλιδας Β-Πουρλίδας Δ-Μώκας-Νικολαϊδης-Δίντσης- Μίγγας

 

ΜΙΝΙ

Με ήττα αποχαιρέτησε το πρωτάθλημα η ομάδα του Θ.Πουρλιδα καθώς ηττήθηκε για πρώτη φορά φέτος στα Γιαννιτσά από τον Μέγα Αλέξανδρο με 66-62. Η ομάδα κατέληξε πρώτη με απολογισμό 9 νίκες και 1 ήττα. Από δω και πέρα η μάδα θα συνεχίσει να προπονείται σε άλλους ρυθμούς και θα κάνει φιλικά παιχνίδια.

 

Από το τμήμα μπάσκετ του Ζαφειράκη Νάουσας