Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015 16:32

Και επίσημα υποβάθμιση, καταργείται το Τμήμα Ασφαλείας Νάουσας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ακόμη ένα σοβαρό πλήγμα στην πολύπαθη Νάουσα και τον διευρυμένο Δήμο, έρχεται να προστεθεί με την επίσημη ενημέρωση για κατάργηση  του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας, τη στιγμή που χθες Πέμπτη είχαμε επανηλλειμμένες απόπειρες κλοπών σε σπίτια .

Η ανακοίνωση έγινε στην χθεσινή παρουσίαση σχεδίου αναδιοργάνωσης των Υπηρεσιών Διευθύνσεων Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης .

Στην παρουσίαση παρευρέθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας Μούρτης Απόστολος, Εκεί παρουσιάστηκε το σχέδιο που προβλέπει την κατάργηση του Α) Αστυνομικού τμήματος Πλατέως, το προσωπικό του οποίου θα προσαρτηθεί στο ΑΤ Αλεξάνδρειας Β) Αστυνομικού Σταθμού Μελίκης, το προσωπικό του οποίου θα προσαρτηθεί στο ΑΤ Βέροιας Γ) Σταθμού Τουριστικής Αστυνομίας Βεργίνας, όπου και θα ιδρυθεί γραφείο Τουριστικής Αστυνομίας στο ΑΤ Βέροιας και Δ) του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας, το προσωπικό του οποίου θα προσαρτηθεί στο ΑΤ Νάουσας.

Φαινομενικά, οι οργανικές θέσεις αυτήν την στιγμή δεν χάνονται καθώς ο αριθμό των Αστυνομικών που ήταν στο Τμήμα Ασφαλείας μεταφέρεται στο Αστυνομικό Τμήμα. Σίγουρα όμως αυτή είναι η κερκόπορτα για περαιτέρω υποβάθμιση. Είναι εντελώς διαφορετικό ένα Αστυνομικό Τμήμα να διαθέτει Ασφάλεια και διαφορετικό να μην έχει. Υπάρχουν υπηρεσίες όπως η έκδοση ταυτοτήτων, η άδειες όπλων και άλλες οι οποίες μπορει να μεταφερθούν στη Βέροια. Επίσης, μπορεί πολύ εύκολα  στο άμεσο μέλλον οι οργανικές θέσεις για ένα απλό Αστυνομικό Τμήμα, δίχως Τμήμα Ασφάλειας να θεωρηθούν πολλές και να γίνει μεταφορά αστυνομικών σε άλλα Τμήματα της Ημαθίας όπως αυτό της Βέροιας.

Η κατάργηση των υπηρεσιών θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου και το νέο οργανόγραμμα, που θα προβλέπει τον αριθμό των οργανικών θέσεων κάθε υπηρεσίας, θα παρουσιαστεί μετά το Μάρτιο του νέου έτους.

Πάντως, σύμφωνα με ανακοίνωση της  η  ΕΑΥΝΗ (Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας)παρακολουθεί από κοντά τις τρέχουσες εξελίξεις, για το θέμα της αναδιοργάνωσης, προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα των μελών της και ειδικότερα των συναδέλφων που υπηρετούν στα υπό κατάργηση τμήματα.

 

Σχετικά Άρθρα