Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 12:11

Επίσκεψη της Φρόσως Καρασαρλίδου στον ΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)


Την Παρασκευή η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου συνοδευόμενη από τα μέλη της Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Νάουσας Θωμά Μάρα, Δήμο Διδασκάλου, Λάκη Τουπούζης και Βασίλης Ζιούζια επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νάουσας, όπου με τον πρόεδρο Κων/νο Ταμπακιάρη και στελέχη του συνεταιρισμού συζήτησε για την πορεία της φετινής παραγωγής ροδάκινων και κερασιών.

 Για τα κεράσια υπάρχει φέτος σοβαρό πρόβλημα διάθεσης, ενώ για τα ροδάκινα η πορεία είναι καλύτερη από πέρυσι αλλά οι τιμές παραμένουν χαμηλές. Η βουλευτής πρότεινε την ιδέα της συνεταιριστικής μεταποίησης είτε ως τμήμα του συνεταιρισμού είτε ως συνένωση περισσότερων συνεταιρισμών ώστε να χρησιμοποιούνται οι αδιάθετες ποσότητες λόγω υπερπαραγωγής ή καιρικών συνθηκών των προϊόντων και να αξιοποιούνται.

Σχετικά με τα επιχειρησιακά προγράμματα, εκφράστηκε προβληματισμός για αλλαγές που οδηγούν σε μεγάλη γραφειοκρατία και η βουλευτής ζήτησε να καταγραφούν τα προβλήματα και οι προτάσεις τους ώστε να ενημερώσει το υπουργείο για τη δυνατότητα επίλυσής τους.

Για το θέμα της αποζημίωσης των περσινών βροχοπτώσεων στα ροδάκινα η βουλευτής ενημέρωσε ότι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αντώνογλου δεσμεύτηκε ότι αν όλα πάνε όπως είναι προγραμματισμένα, οι πληρωμές θα ξεκινήσουν από τον επόμενο μήνα, γύρω στις 20 Ιουλίου.

 

 

Από το πολιτικό γραφείο της βουλευτού Φρόσως Καρασαρλίδου