Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 14:05

Eργατικό Κέντρο Νάουσας: Οι αγρότες της περιοχής μας συγκεντρώνουν τα τρακτέρ τους το Σάββατο στη διασταύρωση Νάουσας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι αγρότες της περιοχής μας βγαίνουν στο δρόμο του αγώνα, το Σάββατο 27 Γενάρη συγκεντρώνουν τα τρακτέρ τους στη διασταύρωση Νάουσας. Διεκδικούν την επίλυση άμεσων και ζωτικών προβλημάτων, παλεύουν για να ζήσουν, να μείνουν στα χωριά και τα χωράφια τους. Ενάντια στην αντιαγροτική ΚΑΠ της ΕΕ που τους οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση! Ενάντια στο εμπάργκο.

Εργάτες, αγρότες βράζουμε στο ίδιο καζάνι. Οι αγρότες πουλάνε την παραγωγή τους σε εξευτελιστικές τιμές, μένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα ή και απλήρωτοι. Εμείς δουλεύουμε ατέλειωτες ώρες στα διαλογητήρια, πολλές φορές ανασφάλιστοι, απλήρωτοι. Χωρίς δώρα και επιδόματα, αφού πολλοί εργοδότες μας τα ζητάνε πίσω! Με πολλά εργατικά ατυχήματα που τις περισσότερες φορές δε δηλώνονται, αποσιωπούνται κάτω από το φόβο της απόλυσης.

Η ΕΕ επιβάλλει την ΚΑΠ που στόχο έχει το σταδιακό ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, σε εμάς τους εργάτες επιβάλλει ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και χειρότερους όρους δουλειάς με αποτέλεσμα να έχει γίνει ασύδοτη η εργοδοσία με απολύσεις, τρομοκρατία, εργασιακή ζούγκλα…

Κοινός μας αντίπαλος είναι οι αστικές κυβερνήσεις - ΕΕ και μονοπώλια. Αυτοί καρπώνονται τον ιδρώτα της εργατιάς, αλλά και την παραγωγή της αγροτιάς. Ζούνε από τον πλούτο που παράγουμε. Δεν τους χρειαζόμαστε, μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αφεντικά και τα μονοπώλια, αρκεί να πιστέψουμε στην τεράστια δύναμή μας που δεν την έχουμε δοκιμάσει ακόμα. Να συσπειρωθούμε στα ταξικά μας σωματεία και στους ταξικούς αγροτικούς συλλόγους, να δυναμώσουμε τη λαϊκή συμμαχία, τη μόνη ικανή να ανατρέψει τη βάρβαρη αυτή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΕΕ, κεφαλαίου.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, όπως αυτά εκφράζονται από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων. Καλούμε τους συναδέλφους που δουλεύουν σε διαλογητήρια και κονσερβοποίεια να εκφράσουν την ταξική τους αλληλεγγύη με οποιοδήποτε τρόπο στους αγωνιζόμενους αγρότες. Άλλωστε πολλοί φτωχοί αγρότες για να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα εργάζονται εποχικά στις επιχειρήσεις μεταποίησης.

Σφυρηλατούμε τη Λαϊκή Συμμαχία, δυναμώνουμε την ταξική αλληλεγγύη!

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ