Ειδήσεις σε τίτλους

 
 
 

 
 
 
 

 

 

 
Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016 19:34

Ευρηματικοί τρόποι διάθεσης μήλων την περίοδο των εορτών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Των Θωμά Σωτηρόπουλου, Κωνσταντίνου Καζαντζή *

 

Υπάρχει ένας ευρηματικός τρόπος διάθεσης των μήλων στην Ευρώπη εδώ και αρκετά χρόνια, ειδικά τις περιόδους των εορτών για εύκολη διάθεση τους σε υψηλές τιμές, που φτάνουν τα 0,50 – 0,70 € τον καρπό.

Τοποθετούνται αυτοκόλλητα με τη μορφή του Αγίου Βασιλείου ή με ευχές των εορτών Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς, σε διάφορες γλώσσες ανάλογα με τη χώρα όπου προορίζεται να εξαχθούν. Με τη φυσιολογική διαδικασία απόκτησης του χρώματος του καρπού εμφανίζονται εντυπωσιακά αποτελέσματα, όπως φαίνεται στις εικόνες παρακάτω.

Το πρόβλημα που εμφανίζεται σ’ αυτή τη μέθοδο διάθεσης είναι ότι τα συγκεκριμένα μήλα είναι δύσκολο να διατεθούν μετά το πέρας της εορταστικής περιόδου. Επίσης μπορεί να υπάρξουν προβλήματα σε χρονιές που οι καιρικές συνθήκες δεν διευκολύνουν τον καλό χρωματισμό των μήλων.

Μπορούν να εκμεταλλευτούν και άλλες περίοδοι, όπως του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά εκεί περιορίζεται ακόμη περισσότερο ο χρόνος διάθεσης (περίπου 5 ημέρες).

 

* ΕΛ.Γ.Ο. “ΔΗΜΗΤΡΑ”

Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων

Τμήμα Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων Νάουσας

 

 

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"