Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 11 Μαϊος 2016 16:57

Δυναμική συμμετοχή του Μπλόκου Νάουσας στου Αγρ. Συλλόγου «Μαρίνος Αντύπας» στην Αθήνα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι αγρότες του Μπλόκου Νάουσας του Αγρ.Συλλόγου “Μαρίνος Αντύπας” ξαναβρέθηκαν και διαδήλωσαν στην Αθήνα το Σάββατο υλοποιώντας την υπόσχεση και το αγωνιστικό ραντεβού της Πανελλαδικής Επιτροπής των 68 μπλόκων έξω από τη Βουλή ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 Συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις μαζί με τους εργαζόμενους της Αθήνας, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία, δίνοντας το βροντερό παρόν στην προσυγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη.

 

      Μαζί με τους αγροτοκτηνοτρόφους των Μπλόκων κατέληξαν με πορεία στην συγκέντρωση στην Πλατεία Ομόνοιας, όπου φτάνονας τους περίμενε θερμή υποδοχή απο τους συγκεντρωμένους με το σύνθημα “Αγροτιά - Εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά” σύσσωμης της συγκέντρωσης των εργαζομένων του ΠΑΜΕ.

    Τιμητικά μάλιστα ο εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων  Βαγγέλης Μπούτας έκανε το άνοιγμα της συγκέντρωσης και χαιρέτισε πρώτος τους συγκεντρωμένους στην Πλατεία Ομόνοιας.

      Στον χαιρετισμό του ο Βαγγέλης Μπούτας ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τα λαϊκά στρώματα της Αθήνας για την διαρκή συμπαράστασή τους στον πάνω απο 40 μέρες αγώνα των μπλόκων της μικρομεσαίας αγροτιάς και τη θερμή υποδοχή που έτυχαν απο τους εργαζόμενους της Αθήνας στο συλλαλητήριο με τα τρακτέρ, που είχαν πραγματοποιήσει στην κορύφωση των κινητοποιήσεών τους στο Σύνταγμα.

 

             Τόνισε επίσης : “Αυτό το νομοσχέδιο που ψηφίζεται απο την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη Βουλή είναι πραγματικός νόμος-λαιμητόμος και για τους εργαζόμενους και για τους αγρότες. Τους καλούμε να το αποσύρουν, αν το ψηφίσουν θα συνεχίσουμε να παλεύουμε να μείνει στα χαρτιά και στα συρτάρια. Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω, όπως διατρανώνει με κάθε τόνο και η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

 

      Ενώνουμε τη φωνή μας με το λαό της Αθήνας, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και η φοροληστεία που μας ετοιμάζουν. Σε περίπτωση που αυτό περάσει, θα μας βρουν και πάλι απέναντί τους. Αυτά τα νομοσχέδια μαζί με την Κοινή Αγροτική Πολιτική είναι τα εργαλεία με τα οποία συγκεντρώνονται η γη και η παραγωγή σε λιγότερα χέρια. Θέλουν να μείνουν λίγοι, μεγάλοι αγρότες και επιχειρηματίες και οι υπόλοιποι να γίνουμε είτε κολίγοι, είτε άνεργοι. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε και όπως κάναμε στα μπλόκα και είχαμε κατακτήσεις από τον πολυήμερο αγώνα μας, έτσι δυναμώνοντας την κοινωνική μας συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, πιστεύουμε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις και έχουμε τη θέληση και τη δύναμη να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές που μας εξαθλιώνουν.

 

   Με τη λαϊκή συμμαχία αγροτών - εργατών ανατρέπουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές ΕΕ – κυβερνήσεων και βάζουμε μπλόκο στην πολιτική που μας εξαθλιώνει και μας διώχνει από τα χωράφια μας.

 

     Όπως η εργατική τάξη, έτσι και η μικρομεσαία αγροτιά χτυπιέται από την πολιτική της ΕΕ, που στόχο έχει το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και το πέρασμα της παραγωγής σε λίγα χέρια, πολιτική που εντείνεται με τα διαρκή μνημόνια που έφεραν και οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση.  

 

    Δίνουμε την υπόσχεση ότι η μικρομεσαία αγροτιά θα κάνει ό,τι μπορεί για να δυναμώσει η συμμαχία με τη εργατικής τάξη, στηρίζοντας Αγροτικούς Συλλόγους, ώστε από κοινού με τα σωματεία να διεξάγεται ενιαίος αγώνας για τη διεκδίκηση του πλούτου που παράγουμε.     

 

     Εμείς θέλουμε να παράγουμε φθηνά προϊόντα και εσείς θέλετε να τρώτε και να αγοράζετε φθηνά και ασφαλή προϊόντα για αυτό είναι κοινή η πορεία μας”, έκλεισε το χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. 

 

       Στη συνέχεια και μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε πορεία μέσο της Οδού Σταδίου προς την Πλατεία Συντάγματος, όπου παρέμειναν φωνάζοντας συνθήματα προς τη Βουλή για να πάρει πίσω τον “νόμο-λαιμητόμο”.

 

   

 

 

 

   

Σχετικά Άρθρα