Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 

 
 
Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016 10:21

Συμμετοχή του Ινστιτούτου Φυλλοβόλων Δέντρων Νάουσας στο συνέδριο για την Κερασιά

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

''Το Τμήμα Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων Νάουσας συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο για την Κερασιά που πραγματοποιήθηκε στη Νάουσα το διάστημα 4-8 Απριλίου στο Κέντρο Τεκμηρίωσης Βιομηχανικής Κληρονομιάς «Χρήστος Λαναράς», στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής δράσης COST FA1104. Ομιλητής ήταν ο Θ. Σωτηρόπουλος παρουσιάζοντας την κοινή εργασία του με τους Ι. Χατζηχαρίση, Κ. Καζαντζή και Π. Δρογούδη:

 'Η καλλιέργεια και οι γενετικοί πόροι της κερασιάς στην Ελλάδα'. Στην ομιλία παρουσιάστηκαν ορισμένα στατιστικά στοιχεία για την καλλιέργεια της κερασιάς στην Ελλάδα όπως η έκταση, η παραγωγή, οι κυριότερες χώρες εξαγωγής και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία όπως τα χρησιμοποιούμενα υποκείμενα, τα συστήματα διαμόρφωσης των δένδρων. Παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι εγχώριες ποικιλίες κερασιάς με οικονομικό ενδιαφέρον όπως τα Τραγανά Εδέσσης, τα ‘Μπακιρτζέικα’, το ‘Τσολακέικο’, η ‘Λεμονίδη’ και η ‘Βασιλειάδη’. Τέλος, έγινε αναφορά στους στόχους του Ινστιτούτου για την καλλιέργεια της κερασιάς όπως η δημιουργία νέων ποικιλιών με ελεγχόμενες διασταυρώσεις κ.α.''

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"