Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 05 Μαϊος 2015 11:53

Η Μελίνα είναι η νέα μούσα του Jean Paul Gaultier

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο JPG σχεδιάζει δύο συλλεκτικά tops με τη Μελίνα Μερκούρη, σε περιορισμένα αντίτυπα.

 

O Jean Paul Gaultier εμπνέεται από τη Μελίνα Μερκούρη με πρωτοβουλία του ομώνυμου Ιδρύματος, σχεδιάζοντας δύο συλλεκτικά tops (ένα τοπ σε στιλ μαρινιέρα και ένα T-shirt) τα έσοδα από την πώληση των οποίων θα διατεθούν για τους σκοπούς του ίδιου Ιδρύματος.

Τα tops έχουν λευκές και μπλε ρίγες (το σήμα κατατεθέν του Gaultier) και τυπωμένες δύο φωτογραφίες της Μελίνας Μερκούρη, όπως την απαθανάτισαν οι εμβληματικοί φωτογράφοι Bill Yoscary και Douglas Kirkland.

Και τα δύο παράχθηκαν στην Ελλάδα - ο Κωνσταντίνος Καταλακινός από την ομάδα επικοινωνίας του Gaultier βοήθησε στην υλοποίηση του πρότζεκτ.

Σημειωτέον πως ο ίδιος ο σχεδιαστής, είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι η εμφάνιση της Μελίνας Μερκούρη στο βραβευμένο 'Ποτέ την Κυριακή' του Ζιλ Ντασέν, στάθηκε η αφορμή και η έμπνευση για να ενσωματώσει τη χαρακτηριστική μαρινιέρα στις περισσότερες από τις Pret-a-Porter συλλογές του: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τη Μελίνα Μερκούρη μέσα στο φόρεμά της στο "Ποτέ την Κυριακή"», είχε πει.

 

Τα δύο tops παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη στις 28/4 και από την επόμενη μέρα είναι διαθέσιμα σε περιορισμένο αριθμό στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, στα πωλητήρια και το e-shop του Μουσείου Μπενάκη, έναντι 60 ευρώ για το t-shirt και 80 ευρώ για τη μαρινιέρα.  

marieclaire.gr

Σχετικά Άρθρα