Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 26 Μαϊος 2015 08:13

Tips και tricks για να πάψουν τα μαλλιά σου να είναι ξηρά κι αφυδατωμένα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εάν θέλεις να διατηρήσεις τα μαλλιά σου, υγιή, λαμπερά και απαλά, θα πρέπει να τηρείς ευλαβικά κάποιες συνήθειες στην καθημερινή τους περιποίηση.

1. Αποφύγετε τα σκληρά σαμπουάν και τις χημικές ουσίες που μπορεί να βλάψουν και να ξηράνουν τα μαλλιά σας.

2. Μην λούζεστε πολύ συχνά.

3. Τα ξηρά μαλλιά είναι εύθραυστα. Όταν λούζετε και κάνετε μασάζ στα μαλλιά σας, μην το κάνετε με τα νύχια σας, αλλά χρησιμοποιείστε τις άκρες των δαχτύλων σας. Γιατί διαφορετικά θα ερεθίσετε το τριχωτό και θα προκαλέσετε το σπάσιμο των μαλλιών σας.

4. Βάζετε conditioner συχνά στα μαλλιά σας προκειμένου να τα θρέψετε και να τα ενυδατώσετε. Αν είναι πολύ ξηρά, αφήστε το όλη τη νύχτα.
5. Φροντίστε τα μαλλιά σας αν έχουν ψαλίδα, για να την εμποδίσετε να ανέβει προς τα πάνω.

6. Αποφύγετε όσο μπορείτε τις βαφές, τις περμανάντ, το πιστολάκι, το ψαλίδι για μπούκλες. Αφήνετε –όσο πιο συχνά μπορείτε- τα μαλλιά σας να στεγνώνουν με φυσικό τρόπο.

7. Το νερό με χλώριο της πισίνας βλάπτει τα μαλλιά σας. Ποτέ μην κολυμπάτε χωρίς το σκουφάκι σας.

8. Να χτενίζετε τα μαλλιά σας προσεκτικά και απαλά. Γιατί τα ξηρά μαλλιά είναι εύθραυστα. Οι βούρτσες με φυσική τρίχα είναι η καλύτερη επιλογή.

9. Αποφύγετε την υπερέκθεση των μαλλιών σας στον ήλιο, γιατί θα αφυδατωθούν αρκετά. Φορέστε ένα καπέλο όποτε μπορείτε ή βάλτε τους τις κατάλληλες προστατευτικές κρέμες και λοσιόν πριν από την έκθεση στον ήλιο.

10. Όταν επιλέγετε προϊόντα για τα μαλλιά, βεβαιωθείτε ότι περιέχουν ενυδατικά συστατικά, φυσικά έλαια και εκχυλίσματα φρούτων, τα οποία είναι κατάλληλα για ξηρά μαλλιά.

 

www.marymary.gr

Σχετικά Άρθρα