Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015 18:57

Γυμνοί για καλό σκοπό Ραχήλ Μακρή, Μπογδάνος, Σαράφογλου, Ζαχαρέα, Μπουσδούκου και πολλοί άλλοι...

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με την επανακυκλοφορία του Down Town επιστρέφει και η φωτογράφιση που είχε γίνει κάτι σαν... θεσμός για έξι χρόνια, από το 2006 έως το 2012. Η γυμνή φωτογράφιση δεκάδων επωνύμων στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης για το AIDS.

Ραχήλ Μακρή, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Αγγελική Ηλιάδη, Μάρα Ζαχαρέα, Μαρία Σαράφογλου, Αννα Μπουσδούκου, Δημήτρης Ουγγαρέζος, Μαίρη Συνατσάκη, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Λευτέρης Πετρούνιας και δεκάδες ακόμη γνωστοί Ελληνες φωτογραφήθηκαν φέτος στο πλαίσιο της εν λόγω εκστρατείας και τα πορτραίτα όλων θα περιέχονται στο τεύχος του Down Town που θα κυκλοφορήσει παραμονή Χριστουγέννων.

 

Γιατί γυμνοί

 

Ο λόγος που πολιτικοί δημοσιογράφοι, παρουσιαστές, αθλητές και άλλα αναγνωρίσιμα πρόσωπα δέχονταν επί χρόνια και δέχτηκαν και φέτος να πετάξουν τα ρούχα τους και να φωτογραφηθούν για το εν λόγω πρότζεκτ δεν είναι άλλος από τον ίδιο το σκοπό της φωτογράφισης: Η ευαισθητοποίηση και η αφύπνιση της κοινής γνώμης γύρω από το AIDS. Και σε αυτή τη νόσο, όπως μπροστά και σε κάθε άλλη, ο άνθρωπος παρουσιάζεται εντελώς απροστάτευτος . Οσα ρούχα και να φορά είναι πάντα γυμνός απέναντι στη νόσο. Ετσι, όσοι δέχονταν και δέχονται να φωτογραφηθούν για το σκοπό αυτό δεν θα μπορούσαν να παρουσιαστούν στο φακό κάπως διαφορετικά...

 

Ραχήλ Μακρή

 

Μάρα Ζαχαρέα

 

Αννα Μπουσδούκου

 

Κωνσταντίνος Μπογδάνος

 

Δημήτρης Ουγγαρέζος

 

Πηγή: www. iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα