Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018 20:01

Ο «Κένταυρος» στην κορφή του Βερμίου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

   Πεζοπορική εκδρομή έκανε ο Α.Σ.Π.Τ. ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ Νάουσας την Κυριακή 7 Οκτωβρίου για τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου.

  Η εκδρομή είχε πεζοπορικό- ορειβατικό χαρακτήρα και σκοπός της ήταν η γνωριμία με το βουνό μας και την φύση της περιοχής.

 Η εκδρομή ξεκίνησε από το παρκινγκ του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια , ακλούθησε το δασικό δρόμο για Καψούρα και στη συνέχεια το μονοπάτι για το Άγιο Πνεύμα.  Κινήθηκε στις κορυφές πλέον μετά το Αγίο Πνεύμα και το ομώνυμο εκκλησάκι , κατευθύνθηκε  προς την κορυφή Τρούλος 2016 μέτρα υψόμετρο , στην συνέχεια στην κορυφή Τσανακτσή με  2052  μέτρα υψόμετρο ,και τέλος στην ψηλότερη κορυφή του Βερμίου τον Χαμίτη στα 2065 μέτρα υψόμετρο .  Οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να δουν από ψηλά από το Σέλι και το Αρσούμπασι μέχρι το Μουντάκι και την Μπιτζινιά , ενώ μακρύτερα αγνάντεψαν τον Όλυμπο , το Καϊμάκ Τσαλάν , το Άσκιο , το Μπούρινο,  και από το Χαμίτη τις λίμνες Πετρών και Βεγορίτιδα.  Το μήκος τις διαδρομής ήταν 17 χιλ. με 1150 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς και καλύφθηκε σε 5.30 ώρες.

   Το όλο εγχείρημα που είχε σαν οδηγό διαδρομής τον προπονητή του συλλόγου κ. Γεώργιο Καισαρίδη , ενθουσίασε τα 12 άτομα που πήραν μέρος , και τους έδωσε την δυνατότητα να γνωρίσουν τι υπάρχει πίσω από την καθημερινή εικόνα που βλέπουμε από την πόλη της Νάουσας, του «βουνού μας» . Ενός βουνού που κρύβει θησαυρούς απείρου κάλους , εικόνες και ήχους που σε γαληνεύουν και σε ταξιδεύουν μακριά από την γκρίζα πραγματικότητα που ζούμε.

 

Από τον «Κένταυρο» Νάουσας