Ειδήσεις σε τίτλους

 
 

 

 

 

 

 
 

 
Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018 20:03

Oι Εκπαιδευτικοί της Ριζοσπαστικής Αριστεράς,χαιρετίζουμε την απόφαση για τη σίτιση των μαθητών στα δημοτικά σχολεία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εδώ και δύο εβδομάδες υλοποιείται το πρόγραμμα με μεγάλη επιτυχία. Εκατόν τριάντα χιλιάδες παιδικά γεύματα μοιράζονται σε μαθητές όλης της Ελλάδας, καθώς και σε μαθητές δεκαπέντε σχολείων του δήμου Βέροιας.

Το Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» στοχεύει, αφενός στην αντιμετώπιση, όσο είναι δυνατόν, των αναγκών σίτισης των μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και αφετέρου στην υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στην αποτροπή φαινόμενων σχολικής διαρροής. Η καθημερινή προσφορά στο σχολείο ενός υγιεινού γεύματος περιλαμβάνει σημαντικά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, όπως η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, η ενίσχυση της εκπαίδευσης, η ενίσχυση της αποδοτικότητας των μαθητών.

Το μενού του προγράμματος αφορά και στις πέντε (5) εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών, στο πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής.

Τα παραπάνω γεύματα παρασκευάζονται από επιλεγμένους προμηθευτές, που διαθέτουν τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουν οριστεί. Επιπρόσθετα, προβλέπονται συνεχείς πιστοποιημένοι έλεγχοι από αρμόδιους φορείς κατά την προμήθεια, διαδικασία παρασκευής και διανομής των γευμάτων.

Εμείς ως ΕΡΑ, προσβλέπουμε, μέσα στο 2018, σε μια διεύρυνση και γενίκευση σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας του Προγράμματος «Σχολικά Γεύματα», ώστε να συμμετέχουν όλοι  οι μαθητές. Γιατί το φαγητό, ως συλλογική διαδικασία και μνήμη, είναι η πιο θεμελιακή και γνήσια εμπειρία, κι όταν είναι το ίδιο για όλους, τότε χρειάζεται μοίρασμα για να γίνει «το φαγητό της ανθρωπιάς»!

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"