Ειδήσεις σε τίτλους

 
 

 
 
 
 

 
 

 
 

 
 

 
Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 19:22

“Δίκτυο εμπιστοσύνης με στόχο τη δημιουργία ενός νέου κόμματος στην κεντροαριστερά» (video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γράφει ο Βαλάντης Λιόλιος

 

Η  δημιουργία ενός  «Δικτύου εμπιστοσύνης» και στη συνέχεια ενός νέου κόμματος της κεντροαριστεράς, με συμμετοχή και ενότητα  ανάμεσα στους πολίτες, είναι ο στόχος της έναρξης των διαδικασιών  εκλογής επικεφαλής νέου πολιτικού φορέα, στις οποίες συμμετέχουν διάφορα πολιτικά κόμματα (ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ), διάφορες Κινήσεις για την ενοποίηση του χώρου καθώς και μεμονωμένες προσωπικότητες.

Αυτό ανακοινώθηκε στη συνέντευξη  τύπου που παραχώρησαν  το μεσημέρι της Τετάρτης στην «Ελιά», στη Βέροια, οι υπεύθυνοι διεξαγωγής της  εκλογικής  διαδικασίας στην Ημαθία,  που θα πραγματοποιηθεί εκτός απροόπτου στις 7 Νοεμβρίου, σε όλη την Ελλάδα και στην Ημαθία.

Το πάνελ αποτελούσαν ο Γιάννης Χασιώτης (εκπροσωπώντας όλο το Νομό Ημαθίας,  ο Τάσος Τόλιος, υπεύθυνος για τον Δήμο Βέροιας, ο Θόδωρος Δόδης, υπεύθυνος για τον Δήμο Νάουσας και ο Νίκος Μπρουσκέλης, υπεύθυνος για τον Δήμο Αλεξάνδρειας

Στην εκλογική διαδικασία όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Χασιώτης στο διευρυμένο δήμο Νάουσας θα στηθούν κάλπες στο ΚΑΠΗ Νάουσας, στο ΚΑΠΗ Κοπανού και στο Αγγελοχώρι.

 

Γιάννης Χασιώτης: «Η κεντροαριστερά όταν  ήταν ενωμένη άφησε σημαντικά ίχνη στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου»

Στη συνέντευξη τύπου, ο πρώην δήμαρχος Βέροιας Γιάννης Χασιώτης δήλωσε πως δεν φανταζόταν πως θα παραχωρήσει συνέντευξη μετά από 11 χρόνια για την πολιτική. Είπε πως η πρόσκληση ήρθε από τον καθηγητή κ. Αλεβιζάτο, ενώ αναλύοντας το πολιτικό σκηνικό, είπε  πως η συντηρητική παράταξη είναι υπέρμαχη της ελεύθερης αγοράς, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχει ο εθνικολαικισμός των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. «Υπάρχει όμως και ένας τεράστιος κοινωνικός χώρος που εκφράζει το χώρο του μόχθου, εργάτες, ελεύθεροι επαγγελματίες, ένας χώρος που πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία, ανταγωνιστικότητα και την αριστεία», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε πως η ελεύθερη οικονομία των αγορών ρυθμίζει τις ζωές των ανθρώπων με βάση το κέρδος και  πως είναι ένα παγκόσμιο καθεστώς που έχει επικρατήσει παρότι εκφράζονται σοβαρές αντιρρήσεις σε παγκόσμια κλίμακα.

Είπε ακόμη πως χρειάζεται να υπάρξει σεβασμός στο περιβάλλον,  ενώ χαρακτήρισε μονόδρομο τη σταθεροποίηση της εθνικής οικονομίας ως δρόμο προς την ανάπτυξη.

«Αυτός ο χώρος ανάμεσα στην παραδοσιακή δεξιά και στην παραδοσιακή αριστερά  ήταν πάντα κατακερματισμένος, τις λίγες φορές που μπόρεσε να ενωθεί άφησε σημαντικά ίχνη στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας», υπογράμμισε ο κ. Χασιώτης, θυμίζοντας την καθιέρωση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, την αναγνώριση της εθνικής αντίστασης, την αποκατάσταση των μισθολογικών ανισοτήτων ανδρών γυναικών, το κοινωνικό κράτος και την ένταξη στην ΟΝΕ.

Καταλήγοντας τόνισε πως είναι σημαντική η συμμετοχή των πολιτών σε αυτή τη διαδικασία.

 

Τάσος Τόλιος: «Σημαντικό το γεγονός πως ξεκινάμε από το μηδέν»

Ο Τάσος Τόλιος από την πλευρά του, μίλησε για συνένωση των δυνάμεων του κέντρου, θυμίζοντας πως υπήρξαν διαδικασίες σε όλα τα χρόνια της κρίσης.  «Φέτος είναι ένα  σημαντικό βήμα  το γεγονός πως η κ. Γεννηματά δέχθηκε να  ξεκινήσουμε από το μηδέν στην κατασκευή ενός καινούργιου χώρου, ενός καινούργιου κόμματος, με διαδικασίες αδιάβλητες που θα  καλύπτουν όλο το χώρο των επιθυμιών μας, με την  εκλογή επικεφαλής που θα ενώσει όλη την παράταξη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Θόδωρος Δόδης: «Επιτέλους, δουλειά μας το αδιάβλητο των εκλογών»

«Επιτέλους», είπε στην αρχή της τοποθέτησης του ο Θόδωρος Δόδης, τονίζοντας πως «7 χρόνια σερνόμαστε σε άγονες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις, ο χώρος μας πλήρωσε αδίκως όλη αυτή την περιπέτεια που αντιμετωπίζει η χώρα μας».

Είπε ακόμη πως η  άγονη αντιπαράθεση πήγε πίσω  την κεντροαριστερά και διέλυσε τον κοινωνικό ιστό .  Μίλησε για αντιπαραθέσεις ακόμη και  μεταξύ οικογενειών. «Ο χώρος έχασε την εμπιστοσύνη, αυτό πάει να ενωθεί ξανά, η σχέση εμπιστοσύνης. Δημιουργούμε ένα δίκτυο εμπιστοσύνης όπου  υπεύθυνος στην Ημαθία είναι ο Γιάννης Χασιώτης», δήλωσε.

Τέλος, εξέφρασε την άποψη  πως οι νέες ιδεολογικές γραμμές και συγκλήσεις θα χαραχτούν στο ιδρυτικό συνέδριο του νέου κόμματος και  πως η  Νομαρχιακή Ομάδα Εμπιστοσύνης, θα προστατεύσει το  αδιάβλητο των εκλογών ενώ δεν θα πάρει  θέση υπέρ ή κατά κάποιου υποψηφίου.

 

Νίκος Μπρουσκέλης : «Συμμετοχή και ενότητα»

Ως μεγάλα ζητήματα τη συμμετοχή και την ενότητα έθεσε ο Νίκος Μπρουσκέλης, εξηγώντας πως η  συμμετοχή θα δώσει μεγάλη δυναμική, «θα ανατρέψουμε και θα  γίνουμε η νέα μεγάλη ελπίδα για να φύγουμε από την κρίση και τα μνημόνια», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε πως η ηλεκτρονική ψηφοφορία,  είναι μια  εξαιρετικά καινοτόμα διαδικασία, η οποία  θα δώσει δυναμική στο επιχείρημα. «Το αδιάβλητο της επιλογής είναι πολύ σημαντικό καμία διαδικασία δεν θα αποκαταστήσει τις πολιτικές, πρέπει  να απαντήσουμε στα προβλήματα των πολιτών και τότε θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή στην ψηφοφορία», δήλωσε, ενώ απεύθυνε κάλεσμα στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας της κεντροαριστεράς για την ανάδειξη του νέου σχήματος,  σε μια πραγματική γιορτή δημοκρατίας.

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"