Ειδήσεις σε τίτλους

 
 
 

 
 
 
 

 

 
Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017 10:22

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Να καταβληθούν άμεσα οι συντάξεις αγροτών γεννημένοι το 1950

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με αφορμή το γεγονός ότι, αγρότες, ασφαλισμένοι στον πρώην ΟΓΑ γεννηθέντες του 1950, που θεμελίωσαν φέτος συνταξιοδοτικό δικαίωμα δεν έλαβαν τη σύνταξη τους την 1η Ιουλίου, ο Αν. Τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρά το γεγονός ότι, βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου και οι συντάξεις των αγροτών γεννηθέντων του 1950, οι οποίοι θεμελίωσαν φέτος συνταξιοδοτικό δικαίωμα και βάση του προϊσχύοντος Νόμου θα έπρεπε να πληρωθούν την 1η Ιουλίου του 2017, όπως συνέβαινε με το προηγούμενο καθεστώς, δεν έχουν καταβληθεί ακόμη.

Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα στην κατεύθυνση της επιτάχυνσης των διαδικασιών και το χειρότερο είναι ότι, δεν δίνει και απαντήσεις. Η σιωπή της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, για το πότε θα πληρωθούν οι νέοι συνταξιούχοι, είναι εκκωφαντική.

Χιλιάδες αγρότισσες και αγρότες, βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο, βρίσκονται στον «αέρα», χωρίς να γνωρίζουν πότε τελικά θα πληρωθούν, τη στιγμή, μάλιστα, που η κυβέρνηση τους έχει «φορτώσει» με εξοντωτικές φορολογικές επιβαρύνσεις. Το Κράτος δεν μπορεί να είναι ασυνεπές προς τους πολίτες και ταυτόχρονα να ζητά να είναι συνεπείς οι πολίτες στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Η κυβέρνηση οφείλει να καταβάλει άμεσα τις συντάξεις με σαφές χρονοδιάγραμμα και όχι να κρύβεται».

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"