Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 10:05

Απάντηση του Τάσου Μπαρτζώκα στον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αγαπητοί φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ,

Καμία έκπληξη δεν μου προκάλεσε η απάντησή σας σε  σχόλιό μου  για τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης με τον ερχομό της Τρόικας και τα όσα, δυστυχώς, θα ακολουθήσουν.

Το ίδιο αναμενόμενο ήταν το περιεχόμενο και το ύφος της απάντησής σας, καθώς επιστρατεύσατε ότι πιο παλαιοκομματικό διαθέτετε. Τόσο φθηνός συμψηφισμός!

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν κάνει αιματηρές θυσίες όλα τα προηγούμενα χρόνια και βεβαίως και τη διετία 2012 -2014. Ποιος θα μπορούσε να το αρνηθεί άλλωστε. Η διαφορά είναι ότι αυτές οι  θυσίες  είχαν ένα βασικό στόχο: Να μπει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης και να ανακτήσει ξανά τη χαμένη της αξιοπρέπεια. Και η αλήθεια είναι ότι όσο και εάν σας ενοχλεί  σε ένα μεγάλο βαθμό αυτό επετεύχθη μέχρι το τέλος του 2014 . Τότε που αναλάβατε τη διακυβέρνηση της χώρας, τάζοντας τα πάντα στους πάντες. Χωρίς σχέδιο και με ένα πρόγραμμα που βασίστηκε αποκλειστικά και μόνο στο ψέμα και την ψεύτικη ελπίδα. Τότε που θα σκίζατε τα Μνημόνια και κατηγορούσατε σχεδόν ως προδότες, όσους είχαν αντίθετη άποψη. Κερδίσατε τις εκλογές και μέσα σε λίγους μήνες διασύρατε τη χώρα, εκτροχιάσατε τη σταθερή της πορεία, κλείσατε τις τράπεζες και επιβάλλατε capitalcontrols. Κάθε προσδοκία, κάθε ελπίδα που «πουλήσατε» προεκλογικά, κάθε μεγαλόστομη δέσμευση του Γενάρη του 2015, έγινε μέσα σε λίγους μήνες το 3ο και πλέον επώδυνο Μνημόνιο, ενώ η «περήφανη» διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ μας στοίχησε 86 δις. Οι αυταπάτες του κ.Τσίπρα έγιναν άτακτες υποχωρήσεις, που υποθήκευσαν την περιουσία της χώρας για έναν αιώνα. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μείωσε συντάξεις, κατάργησε το ΕΚΑΣ, επέβαλλε νέα φορολογικά μέτρα και σήμερα με τις παλινωδίες της μας οδηγεί σε ένα τέταρτο μνημόνιο.

Εάν εσείς βλέπετε το λαό να πανηγυρίζει, και απολαμβάνετε τη χαρά που του δίνετε καθημερινά(!!!), δυστυχώς επιβεβαιώνετε για πολλοστή φορά, ότι έχετε χάσει κάθε επαφή με το λαό και την πραγματικότητα. 

Εάν έχετε τόσο ήσυχη τη συνείδησή σας, την ατομική, την κομματική, την εθνική, και πιστεύετε ότι αφουγκράζεστε και ανταποκρίνεστε στο λαϊκό αίσθημα, εάν πιστεύετε ότι είστε συνεπείς στον αντιπολιτευτικό σας λόγο και στις κυβερνητικές σας πράξεις, το ιδεολογικό και πολιτικό σας αφήγημα πριν τις εκλογές, τότε πραγματικά όλοι μας πρέπει να αγωνιούμε για το που ακόμα  μπορεί  να φτάσει ο σημερινός κατήφορος!

Τόση υποκρισία, τέτοια ανακολουθία λόγων και έργων, τόσο φθηνός λαϊκισμός, δυστυχώς, δεν έχει προηγούμενο. Έχετε εμπράκτως αποδείξει στους πολίτες αυτής της χώρας, ότι είστε «άξιοι συνεχιστές» της  πολιτικής που μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση. Με το ψέμα και την ανικανότητά σας καταστρέφετε τη χώρα.

Αντί, λοιπόν, να ψάχνετε για μάσκες στην παράταξη της ευθύνης, ψαχτείτε εσείς μεταξύ σας. Βγάλτε τις μάσκες του «αριστερού», του «ανατρεπτικού», του «ριζοσπάστη», του «επαναστάτη» και θα φανεί το πρόσωπό σας. Το πρόσωπο της αναποτελεσματικότητας, της παλινωδίας, του ψέματος, της αυταπάτης, της ιδεοληψίας, της καταστροφικής παρουσίας.

Θα σας στεναχωρήσω που εγώ, αλλά και κάθε πολιτικά σκεπτόμενος άνθρωπος αυτής της χώρας, θα συνεχίσουμε να λέμε την αλήθεια, όσο κι αν αυτή σας ενοχλεί.

 Γιατί ο κόσμος είναι έτοιμος να ακούσει την αλήθεια. Και να διεκδικήσει μια άλλη πραγματικότητα – από τη δική σας - για την κοινωνία και τον άνθρωπο.

Με εκτίμηση,

 

Τάσος Μπαρτζώκας

Δικηγόρος – Πολιτευτής ΝΔ

Σχετικά Άρθρα