Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 
 

 
Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016 10:52

Παρέμβαση Θανάση Θεοχαρόπουλου για το θέμα της επαναοριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου πόλης Βέροιας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αναφορικά με την οριοθέτηση – επαναοριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου της πόλης της Βέροιας, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Είναι αυτονόητο πως η πολιτιστική μας κληρονομία θα πρέπει να είναι σε προτεραιότητα και στο πλαίσιο αυτό ο σεβασμός και η ανάδειξη αρχαίων και νεότερων μνημείων πρέπει να συμβαδίζει και όχι να έχει ως επακόλουθο την δημιουργία προβλημάτων στην σύγχρονη πραγματικότητα. Οι Εφορείες Αρχαιοτήτων θα πρέπει να αναδεικνύουν όσο το δυνατόν  περισσότερο και με καλύτερο τρόπο τα μνημεία σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει συνεννόηση και ούτε καν να λαμβάνεται η άποψη και οι θέσεις της αυτοδιοίκησης που γνωρίζει πολύ καλά την τοπική πραγματικότητα. Πολιτισμός και ανάπτυξη δεν είναι αντικρουόμενες έννοιες, αρκεί να μην υπάρχουν αγκυλώσεις και εγωισμοί. Η αειφόρος ανάπτυξη περιλαμβάνει την ανάδειξη του πολιτισμού ως βασική παράμετρο. Οι υπηρεσίες της αρχαιολογίας πρέπει να υπηρετούν αυτή την βασική αρχή χωρίς να επιφέρουν γραφειοκρατικά προβλήματα και χρονοβόρες διαδικασίες σε θέματα τοπικής ανάπτυξης ακόμη και εκεί που δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος. Επιτέλους, να υπάρξει συντονισμός με την κατάλληλη ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Δεν είναι δυνατόν να μην λαμβάνεται καν η άποψη της τοπικής κοινωνίας, θεσμών. Αυτός είναι ένας αλαζονικός τρόπος διοίκησης. Όλες οι πλευρές πρέπει να βαδίσουν στον ίδιο δρόμο, αυτόν της συνεννόησης και της κοινής λογικής, που επιτάσσει ο καθένας να κάνει το καλύτερο στο αντικείμενο που του έχει ανατεθεί. Το θέμα απαιτεί την δέουσα σοβαρότητα και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι δεν θα λυθεί γιατί η επίλυση του είναι προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

28/7/2016

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"