Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 06:20

Πρωταγωνιστής και κυρίαρχος ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης πήρε την εντολή του λαού (video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η κοσμοπλημμύρα στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Λάζαρου Τσαβδαρίδη στο Ξενοδοχείο Αιγές στη Βέροια αποτελεί προπομπό  τόσο της εκλογικής επικράτησης της ΝΔ στις 7 Ιουλίου όσο και της εκλογής του ίδιου του Λάζαρου στη Βουλή των Ελλήνων

Πρωτοφανής ο ενθουσιασμός του κόσμου και ιδιαίτερα μεγάλη συγκινησιακή φόρτιση του κ. Τσαβδαρίδη, που πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει ολόψυχα τον κόσμο που κατέκλυσε την αίθουσα.

 

«Βλέπω γύρω μου παντού σε αυτό τον μικρό όπως αποδεικνύεται χώρο, πρόσωπα γνωστά, φίλους, συνοδοιπόρους και συναγωνιστές, να κατακλύζουν κάθε του γωνιά, πιάνω τον εαυτό μου ανήμπορο,

 

παρά την άνεση που έχω στον λόγο ως δικηγόρος 25 ετών, να αποτυπώσω με λέξεις τη μεγάλη χαρά και την βαθιά συγκίνηση που αισθάνομαι κοιτώντας σας στα μάτια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Στην ομιλία του, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης υπογράμμισε ότι σε αυτές τις εκλογές, οι έλληνες πολίτες είναι αποφασισμένοι περισσότερο από ποτέ να αλλάξουν οριστικά πορεία, να αφήσουν στο περιθώριο τον λαϊκισμό, τις τζάμπα μαγκιές, την προκλητική ανικανότητα, την θρασύτητα στα όρια της ύβρης, την τυφλή ιδεοληψία, την εμμονή στις διχαστικές λογικές, που χαρακτήριζαν την διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Αυτούς που εξόντωσαν φορολογικά τη μεσαία τάξη,

 

αυτούς που διέλυσαν την υγεία και αποσυναρμολόγησαν την παιδεία.

 

Αυτούς που κυνήγησαν την αριστεία και αποθέωσαν την ήσσονα προσπάθεια.

 

Αυτούς που δαιμονοποίησαν και στοχοποίησαν την επιχειρηματικότητα, εξόρισαν τις επενδύσεις,

 

λοιδόρησαν τους νοικοκύρηδες ανθρώπους, ναρκοθέτησαν την ασφάλεια του πολίτη ξεχαρβαλώνοντας τα σώματα ασφαλείας.

 

Αυτούς που θέριεψαν την ανεργία και την μετανάστευση των νέων για αναζήτηση απασχόλησης.

 

Αυτούς που έπνιξαν με τις πολιτικές τους τον αγροτικό κόσμο της χώρας μας.

 

«Αυτό αξίζει η Ημαθία; Αυτό αξίζει η Ελλάδα; Αξίζει η χώρα αυτούς τους απίστευτους τύπους που λίγο πριν την έξοδο από την κρίση, την χρέωσαν με δεκάδες δις ευρώ και με 1 νέο, αχρείαστο μνημόνιο, με τους πειραματισμούς  και τον ερασιτεχνισμό τους; Μόλις προχθές, ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ παραδέχθηκε σε ζωντανή σύνδεση ότι χάθηκαν 4,5 χρόνια από τις ζωές μας γιατί ο ίδιος ήταν πολιτικά αφελής και απροετοίμαστος.

 

4,5 χρόνια γιατί είχε αυταπάτες.

 

4,5 χρόνια γιατί ήθελε να ζήσει τη φαντασίωση ότι είναι ο Τσε Γκεβάρα» επισήμανε.

 

Ιδιαίτερα καυστικός όμως ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης υπήρξε στην αναφορά του αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

 

«Ο λαός είναι τρελαμένος με αυτούς που πλήγωσαν ανεπανόρθωτα την εθνική του αξιοπρέπεια. Αυτούς που ξεπούλησαν χωρίς ντροπή ιστορία αιώνων και έδωσαν χωρίς αιδώ μακεδονική γλώσσα και εθνότητα στους Σκοπιανούς. Μια Κυβέρνηση που επιτέθηκε στην εθνική συνείδηση, που τραυμάτισε την εθνική αξιοπρέπεια, που έριχνε αλάτι πάνω στις εθνικές πληγές! Γιατί την ώρα που χαριεντίζονταν στις Πρέσπες ο κ. Τσίπρας και η τραγική κουστωδία του με τους Βόρειους γείτονες, δεν σκέφτηκαν ούτε στιγμή τη  διαλυμένη  καρδιά του Μακεδόνα. Του αληθινού, του Έλληνα Μακεδόνα. Και αυτό ο Μακεδόνας δεν το ξεχνά. Και στις κάλπες την Κυριακή, θα στείλει στους υβριστές εκκωφαντική απάντηση». τόνισε.

 

Ο κ. Τσαβδαρίδης, αναφέροντας τους βασικούς άξονες του μετρημένου και κοστολογημένου όπως το χαρακτήρισε Προγράμματος της ΝΔ, υπογράμμισε ότι η ΝΔ δεν έχει λόγο να μιλάει για το παλιό που φεύγει αλλά έχει χρέος να μιλήσει για το νέο που έρχεται. Και μάλιστα από ό,τι φαίνεται, έρχεται με βήμα γοργό, σαν άνεμος, σαν ποτάμι ορμητικό.

 

 

Χαρακτηριστικά ανέφερε

 

την προτεραιότητα της μείωσης των φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα.

 

την εστίαση στη δημιουργία νέων καλοπληρωμένων δουλειών μέσα από μια έκρηξη ιδιωτικών επενδύσεων και μέσα από γενναία φορολογικά κίνητρα,

 

την απόλυτη ανάγκη αναγέννησης της γεωργίας μας, εισάγοντας την καινοτομία, και κυρίως προτάσσοντας τα ισχυρά και υγιή συνεργατικά σχήματα, Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών και Διεπαγγελματικές Οργανώσεις,

 

την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας

 

την στήριξη της οικογένειας, μέσω της χορήγησης εφάπαξ επιδόματος 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται, της αύξησης του αφορολόγητου ορίου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, της επαναφοράς όλων των επιδομάτων για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες και της επέκτασης του ωραρίου των παιδικών σταθμών και ενίσχυσης των ολοήμερων σχολείων.

 

 της θωράκισης της ασφάλειας των πολιτών

 

με την επαναφορά της ομάδας ΔΕΛΤΑ και την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ, με πρόσληψη 1.500 νέων αστυνομικών και με την ενίσχυση των περιπολιών στις γειτονιές

 

Όπως επισήμανε, σε αυτό τον αγώνα για εθνική ανάκαμψη, καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη. «Δεν χρειαζόμαστε απλά όλοι μας. Χρειάζεται ο καλύτερος εαυτός όλων μας».

 

Αναφορικά με τη δική του υποψηφιότητα, ο κ. Τσαβδαρίδης τόνισε ότι η Ημαθία χρειάζεται τη δυνατή φωνή του Λάζαρου στα κέντρα των αποφάσεων. Χρειάζεται ανθρώπους με εμπειρία, ήθος αλλά και ισχυρή προσωπικότητα που να χτυπάνε το χέρι στο τραπέζι, για να διεκδικούν το καλύτερο για τον τόπο τους. Πρόσωπα όπως ο ίδιος, που ξέρουν να συντονίζουν, να συνθέτουν, να κινητοποιούν, να ενθαρρύνουν, να οργανώνουν,  προκειμένου να προωθείται γρήγορα μία πρόταση στα κέντρα των αποφάσεων και να υλοποιείται.

 

Όπως για παράδειγμα οι προτάσεις για τον τουρισμό στην Ημαθία μας, ο οποίος παρά την τεράστια φυσική, πολιτιστική αλλά κυρίως αρχαιολογική κληρονομιά, δεν έχει επαρκώς ενταχθεί στον συνολικό τουριστικό σχεδιασμό, που θα τονώσει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξή του.

 

Κλείνοντας μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο την ομιλία του, ο κ. Τσαβδαρίδης σημείωσε ότι στις εκλογές της 7ης Ιουλίου η ψήφος των Ημαθιωτών θα χαράξει το μέλλον της Ελλάδας.

 

«Η επιλογή σας δεν θα περάσει απλά μηνύματα. Θα περάσει πολιτικές, θα καθορίσει εθνικές γραμμές, θα ισχυροποιήσει ή θα αποδυναμώσει κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις και καινοτομίες που έχει απόλυτη ανάγκη η Ελλάδα μας» ανέφερε, σημειώνοντας επίσης ότι «η ΝΔ, ισχυρή και περισσότερο ενωμένη από ποτέ, θα κάνει πράξη αυτό που το όνομα της υποδηλώνει. Να οικοδομήσει τη νέα Ελληνική Δημοκρατία για τον 21ο αιώνα. Γιατί πιστεύουμε στην Ελλάδα, που δημιουργεί, που παράγει και διακρίνεται. Γιατί σεβόμαστε την υγιή επιχειρηματικότητα, εγγυώμενοι λιγότερους φόρους, που φέρνουν δουλειές κόντρα στην φορολογική εξόντωση, που αποδομεί την Ελληνική κοινωνία. Γιατί πιστεύουμε στην αναπτυξιακή δυναμική των κοινοτικών κονδυλίων κόντρα στο πλιάτσικο και το σφετερισμό τους. Γιατί πιστεύουμε στην δημοκρατία της τάξης, της ασφάλειας, του σεβασμού της Δικαιοσύνης. Γιατί πιστεύουμε στην έννοια της πατρίδας, της εκκλησίας. Γιατί τιμούμε τα ιερά και τα όσιά μας».

Κλείνοντας, και αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την συγκλονιστική του προσέλευση, ο κ. Τσαβδαρίδης εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την εκλογή του.

 

 «Είμαι σίγουρος ότι θα επιβραβεύσετε τον Λάζαρο. Τον δικό σας Λάζαρο. Τον Λάζαρο που δεν κορόιδεψε και δεν είπε ψέματα σε κανέναν, τον Λάζαρο που δεν μοίρασε ποτέ ανέξοδες προεκλογικές υποσχέσεις, τον Λάζαρο που ήταν πάντα δίπλα μετά τις εκλογές με ανοιχτά τηλέφωνα. Στις 7 του Ιούλη δώστε μου τη δυνατότητα να είμαι η φωνή του εργάτη, του αγρότη, του εμπόρου, του συνταξιούχου, του επαγγελματία, του επιχειρηματία, του πολύτεκνου, της μητέρας, του ασθενή, του νέου και του άνεργου της Ημαθίας.