Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 07:38

Στήριξη στα αιτήματα των Βοοτρόφων της Ημαθίας και του Βιομηχανικού Σφαγείου Ημαθίας από την υποψήφια βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Ημαθία, Νίκη Καρατζιούλα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η υποψήφια  Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Καρατζιούλα, επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας, 1η Ιουλίου 2019, το Βιομηχανικό Σφαγείο Ημαθίας, το μεγαλύτερο σε παραγωγική δυναμικότητα βιομηχανικό σφαγείο της χώρας. Στο πλαίσιο της παρουσίας της συναντήθηκε με τη διοίκηση και τα μέλη του Βοοτροφικού Συλλόγου Βέροιας καθώς και με τους ιδιοκτήτες του σφαγείου Δημήτριο και  Ιωάννη Μπέλλα.

Κατά τη συνάντηση ο πρόεδρος του Βοοτροφικού Συλλόγου Βέροιας Δημήτριος Κόβας παρουσίασε τα φλέγοντα προβλήματα του κλάδου της βοοτροφίας όπως, η υψηλή φορολογία, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, οι παράνομες ελληνοποιήσεις, ο ελλιπής έλεγχος της αγοράς κρέατος, οι ελλείψεις κτηνιατρικών υπαλλήλων στην Π.Ε Ημαθία, η διαμόρφωση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για την περίοδο 2021-2027 και η άμεση τροποποίηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ ως προς τη κάλυψη  των νόσων των βοοειδών.

Η υποψήφια βουλευτής Ημαθίας Νίκη Καρατζιούλα  αμέσως με την εισήγηση του προέδρου του Βοοτροφικού Συλλόγου δήλωσε :

«Συμφωνώ απόλυτα με τις θέσεις που ανέπτυξε ο πρόεδρος του Βοοτροφικού Συλλόγου Βέροιας, Δημήτρης Κόβας, τον οποίο ευχαριστώ θερμά για την στήριξη και την εμπιστοσύνη που δείχνει προς το πρόσωπο μου. Είναι αυτονόητο ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αυριανός Πρωθυπουργός επιζητούν την άριστη συνεργασία με τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα, που παράγουν πλούτο και συνεισφέρουν τα μέγιστα στην εθνική οικονομία της πατρίδας μας. Στο πλαίσιο αυτό οι αποφάσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που θα αφορούν τον κλάδο της βοοτροφίας, δεν θα λαμβάνονται ερήμην των βοοτρόφων της Ημαθίας αντιθέτως ο Βοοτροφικός Σύλλογος Βέροιας θα είναι συμμέτοχος και συνδιαμορφωτής των αποφάσεων που αφορούν το μέλλον της ελληνικής βοοτροφίας. Η μείωση της φορολογίας των αγροτών και των κτηνοτρόφων, η διαμόρφωση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, η άμεση πάταξη των παράνομων ελληνοποιήσεων και η τροποποίηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ είναι στο πυρήνα του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την κτηνοτροφία. Ως περιφερειακή σύμβουλος προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου της βοοτροφίας όπως η  ενίσχυση του επιστημονικού δυναμικού του Τμήματος Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Π.Ε Ημαθίας. Το ίδιο θα πράξω και από τη θέση της Βουλευτού εφόσον με εμπιστευθούν οι πολίτες της Ημαθίας την Κυριακή 7ης Ιουλίου στηρίζοντας έμπρακτα την βοοτροφία της Ημαθίας η οποία κατέχει την πρώτη θέση στην παραγωγή μοσχαρίσιου κρέατος στη Ελλάδα» δήλωσε, μετά την συνάντηση, η υποψήφια βουλευτής.