Ειδήσεις σε τίτλους

 
 

 

 

 

 

 
 

 
Πέμπτη, 09 Μαΐου 2019 15:43

Κ. Καλαϊτζίδης: “Κάνοντας πράξη την αλληλεγγύη στηρίξαμε δράσεις με κοινωνικό έργο ουσίας”

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ

 

Στο αποτελεσματικό κοινωνικό έργο της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας είχε την ευκαιρία να αναφερθεί ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, σε ενημερωτικές συναντήσεις και εκδήλωση που έγιναν στη Βέροια, στο πλαίσιο της επίσκεψης του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας,Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Όπως υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, πρόκειται για έργα και δράσεις που πραγματοποιήθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη, μέσω της δημιουργικής συνεργασίας της Π.Ε. Ημαθίας με τις αντίστοιχες δομές της Ημαθίας, την τοπική αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Αναλυτικότερα, σε σχετική παρέμβασή του, ο Κώστας Καλαϊτζίδης αναφέρθηκε στη συνεργασία που είχε ο ίδιος και οι συνεργάτες του, στον πλαίσιο των κοινωνικών παρεμβάσεων και του αντίστοιχου έργου της Π.Ε. Ημαθίας και τόνισε:

 

“Κάνοντας πράξη την αλληλεγγύη σύμφωνα με τις κεντρικές πρωτοβουλίες του Απόστολου Τζιτζικώστα, δημιουργήσαμε και στην Ημαθία ισχυρές συμπράξεις κοινωνικών παρεμβάσεων, φροντίδας και ενίσχυσης συμπολιτών μας, που έχουν ανάγκη συμπαράστασης, υποστήριξης ή ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Αναλάβαμε (από το 2015) την υλοποίηση του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) το οποίο χρηματοδοτήθηκε συνολικά μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και κάλυψε ή πρόκειται να καλύψει βασικές ανάγκες χιλιάδων συμπολιτών σε όλη την Ημαθία. Παράλληλα, με την αξιοποίηση αυτοτελών πόρων αλλά και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, προχωρήσαμε σε ουσιαστικές παρεμβάσεις κοινωνικής μέριμνας σε όλη την Ημαθία που μεταξύ άλλων είναι:

 

 • Ενίσχυση αναβάθμισηςτου Κέντρου Μέριμνας ΑμΕΑ του Δήμου Βέροιας
 • Ενίσχυση Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας στο Δήμο Βέροιας
 • ΕνίσχυσηΚέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δήμου Βέροιας
 • ΣτήριξηΚέντρου Ημερησίας Φροντίδας Παιδιών σε κίνδυνο «Πρωτοβουλία για το Παιδί»
 • Στήριξη και ενίσχυσηδομής του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδα ΑμΕΑ Βέροιας
 • Ενίσχυση διεύρυνσης δράσεωντου Κέντρο Αναφοράς και Παροχής Συμβουλευτικής Βέροιας με λειτουργία Κέντρου Θεραπείας Τραύματος
 • Υποστήριξη ίδρυσης Στέγης ημιαυτόνομης διαβίωσης νέων από δυσλειτουργικές οικογένειες στη Βέροια
 • Ενίσχυση δομής Κέντρου Υποστήριξης Ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές στην Βέροια
 • Ενίσχυση βελτίωσηςτης λειτουργίας του «Σπιτιού της Βεργίνας» για φιλοξενία παιδιών που έχουν ανάγκη
 • Ενίσχυση Κέντρου Φροντίδας Απασχόλησης & Κατάρτισης ΑμΕΑ «Τα Παιδιά Της Άνοιξης»
 • ΕνίσχυσηΚέντρου Στήριξης Οικογένειας του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος»
 • ΕνίσχυσηΚοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Νάουσας
 • ΕνίσχυσηΚέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δήμου Νάουσας
 • ΕνίσχυσηΚοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Αλεξάνδρειας
 • Ενίσχυσηλειτουργίας Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ στην Αλεξάνδρεια για ενήλικες κυρίως με νοητική υστέρηση και με δυνατότητα προ-επαγγελματικής κατάρτισης
 • ΕνίσχυσηΚέντρου Κοινότητας με παράρτημα ΡΟΜΑ του Δήμου Αλεξάνδρειας

 

Καταλήγοντας, ο Κώστας Καλαϊτζίδης πρόσθεσε: “Στηρίξαμε και στηρίζουμε συμπολίτες που έχουν ανάγκη, κι αυτό ήταν και είναι βασικός πυρήνας του προγραμματισμού μας. Παρουσιάσαμε στην πράξη κοινωνικό έργο ουσίας, κάνοντας πράξη την αλληλεγγύη. Με τους ίδιους στόχους θα προχωρήσουμε και θα συνεχίσουμε, για την αλληλεγγύη, για τον κόσμο και για την Ημαθία.”

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"