Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 
 

 

 

Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2018 16:26

«Βέροια – Αξιοθέατα και Προσβασιμότητα»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Βέροιας την Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018 παρουσίασε την εργασία στο Χώρο Τεχνών της Βέροιας με θέμα: «Βέροια – Αξιοθέατα και Προσβασιμότητα» στο πλαίσιο συμμετοχής στην Εκστρατεία FreeMobility, δράση του Ecocity.

Το παραγόμενο βίντεο αποτελεί προϊόν μιας προσπάθειας τεσσάρων μηνών μαθητών και καθηγητών. Η ομάδα του σχολείου μας ασχολήθηκε με το θέμα των δικαιωμάτων των ατόμων με κινητικές δυσκολίες, αλλά και την προώθηση της ελεύθερης προσβασιμότητας στους αρχαιολογικούς χώρους της Βέροιας.

Η έρευνα για την εργασία μας, ο εντοπισμός των προβλημάτων και οι προτάσεις που κατέθεσαν οι μαθητές περιορίστηκαν μέσα στα όρια της πόλης και συγκεκριμένα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Βυζαντινό Μουσείο, στην Εβραϊκή Συνοικία της Μπαρμπούτας, στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου και στο Μενδρεσέ Τζαμί (Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο).

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της συμμετοχής μας στην εκστρατεία FreeMobilityείναι ότι οι μαθητές πολλαπλασίασαν τα μαθησιακά τους οφέλη και καλλιέργησαν αξίες, όπως ο αλληλοσεβασμός και η συνεργασία.

Ο εποπτικός και συντονιστικός ρόλος των εκπαιδευτικών ήταν ουσιώδης ώστε οι μαθητές να εκφράσουν την άποψή τους και τη δημιουργικότητά τους, αξιοποιώντας τη βιωματική συμμετοχή.

Αυτή η εργασία είναι αφιερωμένη σε όλους τους ανθρώπου που κατάφεραν με την αγάπη τους να κάνουν τον πόνο αλληλεγγύη και να μεταμορφώσουν την τέχνη σε άγγιγμα ψυχής!

Οι καθηγήτριες που συντόνισαν την ομάδα

Μάκου Ιφιγένεια

Σπυροπούλου Μαρία

Ψαρά Ελένη 

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"