Ειδήσεις σε τίτλους

 
 

 

 

 

 
 

 

 

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 14:32

«Στερεότυπα, προκαταλήψεις και έμφυλη βία»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης των μαθητών και μαθητριών σε θέματα Αγωγής Υγείας, κλιμάκιο του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Βέροιας επισκέφθηκε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας στις 6 και 7 Μαρτίου 2018, προκειμένου να υλοποιήσει βιωματικά εργαστήρια με θέμα «Στερεότυπα, προκαταλήψεις και έμφυλη βία».

Τα βιωματικά εργαστήρια απευθύνονταν στους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄ και Στ΄ , με στόχο τηνεξοικείωση των μαθητών/τριών με τις έννοιες του βιολογικού – κοινωνικού φύλου, τις έμφυλες νόρμες, τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις καθώς και η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα έμφυλης βίας. Για την υλοποίηση των εργαστηρίων αξιοποιήθηκαν οι σχετικές ενότητες από το εκπαιδευτικό υλικό Compasito – Μικρή Πυξίδα.

 

Τα βιωματικά εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν από τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Βέροιας: Τσαπαροπούλου Έφη (ψυχολόγος), Νατσιοπούλου Χαρούλα (κοινωνική λειτουργός), Λυμούση Σταυρούλα (νομική σύμβουλος).

Η δράση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού που έχει καθιερωθεί, από το 2012, στις 6 Μαρτίου.

 

Η Διευθύντρια

Αρίστη Κουκουρίκου

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"