Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017 21:03

Εγκαίνια Κέντρου Θεραπείας Τραύματος

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 12:00 μμ, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Θεραπείας Τραύματος της Πρωτοβουλίας για το Παιδί. Τα εγκαίνια έκανε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου, παρουσία του σ. Μητροπολίτη κ. Παντελεήμωνος, του Δημάρχου Βεροίας, Περιφερειακών Συμβούλων, Εισαγγελέων, εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας, των στρατιωτών και αστυνομικών αρχών και άλλων προσκεκλημένων.

Η κυρία Δημητρίου κάλεσε, σε μία συμβολική κίνηση, στην υπογραφή της κορδέλας των εγκαινίων, ώστε να καταγραφεί με έμφαση η ανάγκη της συνεργασίας όλων των συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών, στην υπόθεση της παιδικής προστασίας.

Το Κέντρο Θεραπείας Τραύματος θα δέχεται περιστατικά από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, παιδιών που κακοποιήθηκαν (ιδίως σεξουαλικά) και θα ασχολείται με τη διάγνωση και την τεκμηρίωση της κακοποίησης, ενώ θα επακολουθεί η συστηματική και επιστημονικά πλήρης θεραπεία του προκληθέντος τραύματος.

Για την πραγματοποίηση του μεγάλου αυτού στόχου, η Πρωτοβουλία για το Παιδί ευχαριστεί πρωτίστως την οικογένεια του κυρίου Νίκου Κουτόβα, που συνέβαλε τα μέγιστα στην ολοκλήρωση της δωρεάς του αείμνηστου Ιωάννη Κούσιου.

Ακόμη, ευχαριστούμε από καρδιάς τους χορηγούς που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του έργου: