Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2017 11:33

Summer camp 2017 με την αρχαιολογική υπηρεσία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες το πρόγραμμα «Summercamp2017», που εκπόνησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, υπό την ευθύνη και επιμέλεια της Μουσειοπαιδαγωγού κυρίας  Φώτως Παπαργυρούδη, και το παρακολούθησαν τα παιδιά της Πρωτοβουλίας και οι συνοδοί και φροντιστές τους.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιούνιο, με τα παιδιά του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας της Βέροιας και περιλάμβανε τις εξής δράσεις:

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Ξενάγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο του  Αγίου Παταπίου , με την υπεύθυνη Αρχαιολόγο κυρία Μαρία Πολατίδου. Πραγματοποιήθηκε εργαστήριο υπό την κ. Φώτω Παπαργυρούδη, μουσειοπαιδαγωγό,  με θέμα το ψηφιδωτό "Ελαφάκι" .

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Ξενάγηση στην Παλιά Μητρόπολη της  Βέροιας , με την υπεύθυνη αρχαιολόγο κ. Μαρία Χειμωνοπούλου. Έγινε περιήγηση από την κ. Μαρία Πολατίδου, αρχαιολόγο και πραγματοποιήθηκε εργαστήρι υπό την κ.  Φώτω Παπαργυρούδη, μουσειοπαιδαγωγό, με θέμα την ενδυμασία στην αγιογραφία  "Αγία Κυριακή & Άγιος Ευστάθιος". 

 Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Ξενάγηση & εκπαιδευτικό πρόγραμμα  στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας υπό την κ.  Μαρία Πολατίδου, αρχαιολόγο. Πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΒΜΒ: "Μαρμαρένια μου Βρυσούλα" 

 Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας , υπό τον υπεύθυνο αρχαιολόγο κ. Γιάννη Γραικό. Αναπτύχθηκε η δράση "Μια ...δημιουργική περιήγηση στο ΑΜΒ" υπό την κ. Φώτω Παπαργυρούδη, μουσειοπαιδαγωγό.

 

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε τον Ιούλιο με τα παιδιά από το Σπίτι της Βεργίνας και περιλάμβανε τις ακόλουθες δράσεις:

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Ξενάγηση στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας  υπό την κ.  Μαρία Πολατίδου, αρχαιολόγο & εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΒΜΒ : "Μαρμαρένια μου Βρυσούλα". 

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας  υπό τον υπεύθυνο αρχαιολόγο  κ.  Γιάννη Γραικό και δράση "Μια ...δημιουργική περιήγηση στο ΑΜΒ" υπό την κ. Φώτω Παπαργυρούδη, μουσειοπαιδαγωγό.