Ειδήσεις σε τίτλους

 
 

 

 

 

 

 
 

 

 

Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2017 13:35

Παρακολούθηση ομιλίας με θέμα «Η Πόλις Εάλω»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με αφορμή τη λυπηρή επέτειο για τον ελληνισμό της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης την 29 Μαΐου, στη δημοτική βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, το ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ  Αλεξάνδρειας παρακολούθησε την ομιλία με θέμα  «Η Πόλις Εάλω».

Ο εκπαιδευτικός και ιστοριολάτρης κ. Γρηγόρης Γιοβανόπουλος προσέφερε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία αντικειμενικής ανάλυσης του σπουδαίου αυτού ιστορικού γεγονότος, τόσο για τους μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αλεξάνδρειας, όσο και για αρκετό ακόμη κόσμο που παρευρέθηκε στην άκρως ενδιαφέρουσα ιστορική αυτή παρουσίαση. Στο κοινό ξύπνησαν έντονες ιστορικές μνήμες.

Τρίτη 29 Μαΐου 1453… Το τυπικό τέλος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Σήμερα 29 Μαΐου 2017, έχουν περάσει ήδη 564 χρόνια από εκείνη τη μοιραία Τρίτη. Την «αποφράδα ημέρα», όπως την ονόμασε ο λαός. Όπου η Κωνσταντινούπολη, η θρυλική βασιλεύουσα, έπεσε στα χέρια των Τούρκων. Ήταν ένα κοσμοϊστορικό γεγονός που προκάλεσε τεράστια εντύπωση σε ολόκληρο τον τότε γνωστό κόσμο και αποτέλεσε ένα ορόσημο, οριοθετώντας το τέλος μιας εποχής (της Ελληνοβυζαντινής) και την αρχή μιας άλλης (της Οθωμανικής)…

Η διευθύντρια του ΣΔΕ ΝΑΟΥΣΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ κ. Παρασκευά Αρσινόη ευχαριστεί τον κ. Γιοβανόπουλο για την τόσο εμπεριστατωμένη ανάλυση του ιστορικού αυτού γεγονότος στους εκπαιδευομένους του ΣΔΕ, αλλά και για την προθυμία με την οποία συνεργάζεται στις εκάστοτε δράσεις του ΣΔΕ. Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξουν και στο μέλλον παρόμοιες εκδηλώσεις.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"