Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 
 
 

 

 

Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2017 10:40

Πρωτιά της Πρωτοβουλίας για το Παιδί σε διεθνή διαγωνισμό

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Πρωτοβουλία για το Παιδί συμμετείχε στον διεθνή διαγωνισμό «The NATO Charity Bazaar-ASBL-2016». Στον διαγωνισμό αυτόν συμμετέχουν κάθε χρόνο φιλανθρωπικές οργανώσεις από όλον τον κόσμο με μία συγκροτημένη πρόταση δράσεων ενδυνάμωσης, που χρηματοδοτείται σε περίπτωση επιτυχίας. Ο Οργανισμός μας έλαβε μέρος με τεκμηριωμένη πρόταση για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, ζητώντας την ενδυνάμωσή του, με την απόκτηση θεωρητικών και πρακτικών εργαλείων για την ανίχνευση - τεκμηρίωση  της σεξουαλικής κακοποίησης και την θεραπεία του τραύματος από αυτήν.

Η πρόταση αυτή βραβεύτηκε σαν πρώτη ανάμεσα σε 24 συνολικά οργανώσεις που χρηματοδοτήθηκαν από όλον τον κόσμο και έτυχε πλήρους χρηματοδότησης με το ποσόν των €7.121,60.

Η πρόταση θα υλοποιηθεί μέσα στο τρέχον έτος και θα προσδώσει στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας της Βέροιας πολύ μεγάλες δυνατότητες στο δύσκολο και ευαίσθητο αυτό θέμα:

Το Κέντρο, έχοντας εφοδιαστεί με τα κατάλληλα εργαλεία, τεχνικά και θεραπευτικά μέσα και αξιοποιώντας την εμπειρία από την διεθνή δικτύωσή του  (NationalChildAdvocacyCenter, inHuntsville, Alabama/ Caritas-Kinderdorf-Irschenberg-Muenchen), θα καταστεί πρότυπος χώρος στη θεραπεία του τραύματος από τη σεξουαλική κακοποίηση.

Οι συνέπειες για τα παιδιά-θύματα προβλέπονται να είναι σημαντικές, χάρις στην έγκαιρη διάγνωση που θα γίνεται με ελεύθερο-αβίαστο τρόπο και στην επιστημονική διαχείριση της συνέχειας, σε διαδικαστικό επίπεδο (περιορισμός της τραυματικής ταλαιπωρίας των θυμάτων με συνεχείς καταθέσεις, παρουσία στα δικαστήρια κλπ) και σε επίπεδο θεραπείας (παροχή υψηλής ποιότητας ψυχικής βοήθειας από ειδικούς).

Το βραβείο θα απονεμηθεί σε ειδική τελετή που θα γίνει την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 στο NATOStaffCentre, στις Βρυξέλλες.

 

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"