Ειδήσεις σε τίτλους

 
 

 

 

 

 

 
 

 

 
Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018 09:46

7ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου Δόλιχος: Δελφοί-Ολυμπία 255χλμ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επιστροφή σε αγώνα Υπερ-Αποστάσης για τον Ηλία Καραϊωσήφ

 

  Την Παρασκευή 27 Απριλίου θα δοθεί εκκινήση στον 7ο Διεθνή Αγώνα Δρόμου Δελφοί-Ολυμπία με την ονομασία "Δόλιχος" με συνολική απόσταση 255χλμ. Στον αγώνα θα συμμετέχει  και ο τρις Σπαρταθλητής βεροιώτης δρομέας Ηλίας Καραϊωσήφ, αντιπρόεδρος του Α.Σ. ΑμεΑ "Εν Σώματι Υγιεί", o οποίος επιστρέφει σε ασφάλτινους  αγώνες υπερ-απόστασης μετά το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ του 2016 (το 2017 έτρεξε μόνο σε αγώνες βουνού) και για πρώτη φορά στον "Δόλιχο". Επικεφαλής της ομάδας υποστήριξης του Ηλία Καραϊωσήφ θα είναι ο έμπειρος supporter δρομέων υπεραπόστασης Νικηφόρος Κλαπανάρας.   Η εκκίνηση θα δοθεί την Παρασκεύη 27 Απριλίου μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών στις 17:00 μ.μ και ο τερματισμός είναι μπροστά στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, την Κυριακή 29 Απριλίου, όπου τους τερματίσαντες θα περιμένει ένα στεφάνι ελιάς σαν ανταμοιβή της υπεράνθρωπης προσπάθειας τους.

 

 

Τί είναι ο "Δόλιχος";

 

 

Ο Δόλιχος ήταν το μεγαλύτερο δρομικό αγώνισμα που υπήρχε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και ήταν, σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία, όσο η απόσταση 24 Σταδίων (περίπου 4.800μ.). Ο συγκεκριμένος αγώνας ονομάστηκε έτσι αφενός μεν διότι είναι ο μεγαλύτερος σε απόσταση αγώνας που γίνεται στην Ελλάδα και αφετέρου διότι ενώνει δύο σημαντικές ιερές τοποθεσίες της Αρχαίας Ελλάδας --> http://www.doliho.gr/

 

 

Απόσταση: 255 km

 

Θετική υψομετρική: 5.420 μ. - Αρνητική: 5.930 μ.

 

Ασφαλτινος δρόμος 154 χλμ. - Χωματόδρομος 101 χλμ.

 

Ενδιάμεσοι σταθμοί τροφοδοσίας 28

 

Πηγή: www.r4rehab.blogspot.gr/2018/04/7-255.html

 

 

 

 

 

Mε εκτίμηση για το Δ.Σ.

του Α.Σ. ΑμεΑ Εν Σώματι Υγιεί

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"