Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017 14:28

Πετυχημένος ο «1ος Αριστοτέλειος Δρόμος Αντοχής»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με επιτυχία διεξήχθη  την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, ο «1ος Αριστοτέλειος Δρόμος Αντοχής». Για πρώτη φορά, η Π.Ε. Ημαθίας, ο Δήμος Βέροιας και ο Δήμος Ηρωικής πόλης Νάουσας συνδιοργάνωσαν από κοινού και με μεγάλη επιτυχία ένα τόσο σημαντικό αθλητικό γεγονός.

Η εκκίνηση δόθηκε από το Δήμαρχο Βέροιας, έξω από το μουσείο των βασιλικών τάφων της Βεργίνας στις 9 το πρωί. Οι δρομείς, κλήθηκαν να καλύψουν την συμβολική αυτή διαδρομή μήκους 32 χιλιομέτρων, ακολουθώντας τα βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην πορεία του από το παλάτι των Αιγών προς τη σχολή Αριστοτέλους στη Μίεζα.  Εκατόν είκοσι τρεις  δρομείς εκκίνησαν και τερμάτισαν όλοι μέσα σε χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους στο χώρο του συνεδριακού κέντρου «Χ. Λαναράς» στην Σχολή Αριστοτέλους.

Στις 10 το πρωί , πενήντα δρομείς εκκίνησαν και τερμάτισαν στον ίδιο χώρο, συμμετέχοντας στο δρόμο 5 χιλιομέτρων που διεξαγόταν παράλληλα με το δρόμο αντοχής.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των νικητών της γενικής κατάταξης αλλά και των ειδικών κατηγοριών από τον δήμαρχο Βέροιας κ. Βοργιαζίδη , τον ειδικό σύμβουλο του αντιπεριφερειάρχη  Ημαθίας κ. Τσιούντα , τον αντιδήμαρχους Νάουσας κ. Δάγγα, κ. Βαλσαμίδη, κα. Τζέπου, των πρόεδρο της ΚΑΠΑ Βέροιας κ. Διαμάντη κ.α

Σε μήνυμα του ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης τονίζει τα εξής: «Η Ημαθία ενωμένη έτρεξε στα βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Αριστοτέλη. Η ικανοποιητική συμμετοχή των αθλητών και των αθλητριών, καθώς και η άψογη διοργάνωση του «1ου Αριστοτέλειου Δρόμου Αντοχής», εκπέμπουν θετικά μηνύματα ότι  αυτός ο αγώνας προς τιμή των δυο μεγάλων της ανθρωπότητας, θα συνεχιστεί, ως θεσμός, και τα επόμενα χρόνια»