Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017 14:11

Στη Βέροια η 3η Συνδιάσκεψη Βαλκανικών χωρών και χωρών Αδριατικής της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

-     Από την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 θα διεξαχθεί στη Βέροια Ημαθίας, η 3η Συνδιάσκεψη Βαλκανικών χωρών και χωρών Αδριατικής της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.

-     Οι σύνεδροι και εκδρομείς θα διαμείνουν στο ξενοδοχείο ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ(****) (www.aigesmelathron.gr) και η Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Διεθνών Σεμιναρίων της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας, η οποία θα παραχωρηθεί για το σκοπό αυτό από το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας. Θα συμμετάσχουν αντιπρόσωποι αστυνομικοί-μέλη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών από τουλάχιστον 13 χώρες της Ευρώπης (Βοζνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, π.Γ.Δ.Μ., Ιταλία, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Άγιος Μαρίνος, Σερβία, Σλοβενία, Τουρκία), εκπρόσωπος του Παγκοσμίου Συμβουλίου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, σύσσωμο του Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος, μέλη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών που επιθυμούν να παραστούν από άλλες χώρες του Κόσμου και μέλη απ’ όλες τις Τοπικές Διοικήσεις της χώρας μας.

-     Η Τοπική Διοίκηση Ημαθίας ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, ανέλαβε την προετοιμασία της διοργάνωσης της Συνδιάσκεψης και προς την κατεύθυνση αυτή εργάζεται για την όσο το δυνατόν καλύτερη επιτυχία αυτής.

-     Πέραν των εργασιών της Συνδιάσκεψης το υπό διαμόρφωση πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις στον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Βεργίνας, στην Παναγία Σουμελά, στις πόλεις Βέροιας και Νάουσας, προκειμένου οι σύνεδροι-επισκέπτες να γνωρίσουν και να θαυμάσουν από κοντά την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, τα αξιοθέατα του Νομού μας και να γευτούν τα προϊόντα του τόπου μας.

-     Υπενθυμίζεται ότι η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών είναι ο συνδετικός κρίκος όλων των Οργανώσεων της Αστυνομίας και η γέφυρα με τον πολίτη. Αποτελείται από περισσότερα από 300.000 μέλη σε 62 χώρες του κόσμου και ιδρύθηκε το 1950. Είναι Σύμβουλος στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του Ο.Η.Ε. και του Συμβουλίου της Ευρώπης και είναι αφοσιωμένη στις αρχές που καθορίζονται από την Διεθνή Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως αυτά υιοθετήθηκαν από τον ΟΗΕ το 1948. Η μοναδική παγκόσμια οργάνωση αστυνομικών, χωρίς διακρίσεις βαθμού, γλώσσας, φυλής, θρησκείας και χωρίς συνδικαλιστικές ή πολιτικές επιδιώξεις. Περισσότερες πληροφορίες στο www.ipa-gr.org και www.ipa-iac.org .

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                       Ο Πρόεδρος                                                                         Η Γεν. Γραμματέας

          ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ Γεώργιος                                                         ΜΠΑΚΟΛΑ Μαλαματή