Ειδήσεις σε τίτλους

 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

 
Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 18:06

Συνάντηση με τον «Αγροτικό Σύλλογο Ημαθίας»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 Συνάντηση με τον πρόεδρο Βοργιάδη Χρήστο, τον αντιπρόεδρο   Γκαλαΐτση Δημήτρη και τα μέλη Παπαδημητρίου Ελένη και Κυριακίδη Δημήτρη του «Αγροτικού ΣυλλόγουΗμαθίας»,είχε ο Βουλευτής Ημαθίας Ουρσουζίδης Γιώργος.

         Φυσικά το θέμα που κυριάρχησε, αφορούσε στην αποζημίωση των παραγωγών Επιτραπέζιων Ροδακίνων– Νεκταρινιών, αλλά και Συμπύρηνων Ροδακίνων

          Ο βουλευτής ενημέρωσε, ότι μετά από επικοινωνία που είχε  με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη, η αποζημίωση θα καταβληθεί για το σύνολοτων πληγέντων ποικιλιών Επιτραπέζιων– Νεκταρινιώνκαι Συμπύρηνων Ροδακίνωνμέσα στον ΜήναΙανουάριο(αφού λόγω των εορτών δεν κατέστη δυνατόν να καταβληθεί το ποσό των 10,2 εκ. ευρώ  για τα Επιτραπέζια και Νεκταρίνια, όπως είχε ανακοινωθεί). 

          Φυσικά το επιπλέον ποσό(πλέον των 10,2 εκ. ευρώ για την αποζημίωση των Επιτραπέζιων Ροδακίνων και  Νεκταρινιών )  θα προκύψει μετά από την εκτίμηση των ομάδων παραγωγών και του ΕΛΓΑ (όπως ακριβώς έγινε για τα επιτραπέζια και τα νεκταρίνια), ώστετο ύψος της αποζημίωσης ανά στρέμμα, καθώς και οι ποικιλίες, να προκύψουν μετά από έλεγχο και να αποζημιωθούν εκείνοι οι παραγωγοί πουπραγματικά επλήγησαν.

         Ετέθη επίσης από τους εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου  το ζήτημα της τακτοποίησης των μετακλητών εργατών γης, ώστε να δικαιολογείται εξ ολοκλήρου η εργατική δαπάνη.Ο κ. Ουρσουζίδης δήλωσε ότι το θέμα πρέπει να λυθεί άμεσα και  ότι ο κ. Αραχωβίτης βρίσκεται σε διαβούλευση με τα συναρμόδια Υπουργεία για το θέμα αυτό.

         Από κοινού τα μέλη του αγροτικού συλλόγου και ο βουλευτής, δεσμεύτηκαν, ότι θα καταθέσουν προτάσεις:

  •  Για την αντιμετώπιση του φλέγοντος ζητήματος της μείωσης του κόστους παραγωγής,και
  • Για την διερεύνηση του θέματος που αφορά στην «Συνδεδεμένη ενίσχυση»για το  Συμπύρηνο   Ροδάκινο.

 

Ουρσουζίδης Ν. Γιώργος

Βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ

          

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"