Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 15:34

Β. Αποστόλου: Οι ροδακινοπαραγωγοί θα αποζημιωθούν έγκαιρα και όπως πρέπει

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Υπουργός ΑΑ&Τ Βαγγέλης Αποστόλου, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία  ροδακινοπαραγωγών περιοχών Ημαθίας, Πέλλας και Κοζάνης για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τη φετινή χρονιά σε σχέση με τις τιμές των προϊόντων και τις αποζημιώσεις λόγω καιρικών φαινόμενων παρουσία του Προέδρου του ΕΛΓΑ, Θεοφάνη Κουρεμπέ και εκπροσώπων της Διεπαγγελματικής Πυρηνοκάρπων.

 

Ο  Υπουργός ανακοίνωσε :

Για το πρώτο θέμα τόνισε πως σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του πριν λίγο καιρό,  προκειμένου να καλυφθεί η απώλεια εισοδήματος των παραγωγών, λόγω μειωμένης τιμής του προϊόντος, έχει συνταχθεί και αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικός φάκελος τεκμηρίωσης και αναμένεται η απάντηση.

 

Για το δεύτερο θέμα δεσμεύτηκε πως σε ότι αφορά ζημιές της άνοιξης, λόγω κυρίως παγετού, οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ θα καταβληθούν στις αρχές Φεβρουαρίου.

 

 Όσον αφορά δε τις αποζημιώσεις από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου, σύμφωνα και με το πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής, τη διαδικασία καταχώρησης των στοιχείων των αιτουμένων αποζημίωση μέχρι 7 Φεβρουαρίου, και την επεξεργασία τους από τον ΕΛΓΑ, θα καταβληθούν οι αντίστοιχες αποζημιώσεις το συντομότερο δυνατόν.