Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 
 

 

 
 
Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 10:25

Επίσκεψη του Υπουργείου Υγείας Ανδρέα Ξανθού στα Νοσοκομεία Βέροιας, Νάουσας και στο Κέντρο Αλεξάνδρειας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την Ημαθία επισκέφθηκε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Κίρκο και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καρασαρλίδου Φρόσω και Αντωνίου Χρήστο. Τον υπουργό επίσης συνόδευαν και στελέχη της Ν.Ε. Ημαθίας.

Η επίσκεψη ξεκίνησε από το νοσοκομείο Νάουσας όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Μαυρογιώργος και η υποδιοικήτρια του Νοσοκομείου κ.Πέρβου.

Επίσης παρερεύθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καλαϊτζίδης και ο δήμαρχος  Νάουσας κ. Κουτσογιάννης

Ο Υπουργός ενημερώθηκε για τα προβλήματα του Νοσοκομείου από τον Διοικητή και παρευρέθηκε σε σύσκεψη με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και μαζικούς φορείς

Στην ομιλία του δεσμεύτηκε ότι θα επιταχυνθούν οι προσλήψεις στο Νοσοκομείο για να καλυφθούν τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Για την διοικητική αυτονόμηση του νοσοκομείου τόνισε ότι υπάρχουν σκέψεις αλλά δεν είναι στις προτεραιότητες του υπουργείου

Για το Κέντρο Αποκατάστασης τόνισε ότι είναι μια θετική ιδέα, αλλά θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από τον Δήμο και τους φορείς , ώστε να ωριμάσει η πρόταση και θα το εξετάσει σε ένα γενικό σχεδιασμό για τα δημόσια κέντρα αποκατάστασης στη χώρα.

Επίσης ο υπουργός υποσχέθηκε, ότι θα εξετάσει την ένταξη του Νοσοκομείου Νάουσας στη Γ' Ζώνη, ώστε οι γιατροί να έχουν ένα επιπλέον κίνητρο να έρθουν στην πόλη  και ότι είναι θέμα χρόνου η εγκατάσταση  αξονικού τομογράφου. 

 

Στην συνέχεια επισκέφθηκε το νοσοκομείο της Βέροιας όπου άκουσε τον απολογισμό του Διοικητή,  τις προτάσεις και τα προβλήματα από το  ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και φορείς της πόλης. Στην εκδήλωση εκτός του κ. Καλαϊτζίδη παρευρέθηκε ο δήμαρχος κ. Βοργιατζίδης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Βασιάδης καθώς και εκπρόσωποι από την Αστυνομία, το Στρατό και την Εκκλησία.

Ο υπουργός στην ομιλία του τόνισε:

``Είμαστε σε μία φάση επούλωσης των πληγών του ΕΣΥ οι οποίες ήταν πολλές, ήταν διαχρονικές και επιδεινώθηκαν στη διάρκεια της κρίσης. Κάνουμε μία προσπάθεια να καλύψουμε, και νομίζω σε μεγάλο βαθμό το έχουμε πετύχει, τα πιο επείγοντα κενά σε ανθρώπινο δυναμικό και με μόνιμο και με επικουρικό προσωπικό και μέσω των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ -που ήταν μια πολύ κρίσιμη ενίσχυση. Συνολικά 4.000 άνθρωποι κάλυψαν μαζικά ανάγκες σε νοσηλευτικό, παραϊατρικό, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία. Προσπαθούμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων να προκηρύξουμε και μόνιμες θέσεις και καλύψουμε με έναν ασφαλή τρόπο τις διαχρονικές ανάγκες και τα κενά του συστήματος. Ολοκληρώνεται αυτήν την περίοδο μια προκήρυξη που αφορά το νοσηλευτικό και το υπόλοιπο προσωπικό και είναι σε εξέλιξη οι κρίσεις που αφορούν τους γιατρούς. Νομίζω ότι έχει υπάρξει αντίστοιχη πρόβλεψη και για τα δύο νοσοκομεία της περιοχής. Ο προϋπολογισμός τους έχει ενισχυθεί κατά την άποψή μας με τον ίδιο τρόπο με την ίδια δυνατότητα που υπήρχε και για τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας. Έχουμε ενισχύσει τις λειτουργικές δαπάνες με περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ τη διετία και με 600-700 εκατομμύρια ευρώ την τετραετία 2015-18. Με αυτό τον τρόπο έχουμε αντιμετωπίσει τα προβλήματα του παρελθόντος σχετικά με τον ομαλό εφοδιασμό των νοσοκομείων με φάρμακα με υγειονομικό υλικό, με αντιδραστήρια» 

Το απόγευμα της ίδιας μέρας επισκέφτηκε (για πρώτη φορά μετά από χρόνια επίσκεψη υπουργού) το Κέντρο Υγείας της Αλεξάνδρειας και ενημερώθηκε τόσο από την νέα διευθύντρια κ. Παρασκευή Αμπεριάδου όσο και από τον δήμαρχο κ Π. Γκυρίνη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστο Αντωνίου και της κας Καρασαγλίδου για τα προβλήματα που υπάρχουν .

Ο κ. Υπουργός δήλωσε ότι στα δύο χρόνια δεν δόθηκε η ανάλογη προσοχή στα Κέντρα Υγείας δίνοντας προτεραιότητα στα Νοσοκομεία προκειμένου να επουλωθούν οι "πληγές" που υπήρχαν.

Δεσμεύτηκε  ότι τον επόμενο χρόνο θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να καλυφθούν οι θέσεις σε ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας και να λυθούν ζητήματα  υλικοτεχνικής υποδομής και εξοπλισμού.

 

                                                                                 Γραφείο τύπου

                                                                              ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"