Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 20:25

Επίσκεψη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο Κέντρο Υγείας Βέροιας: Επί τάπητος τα θέματα πρωτοβάθμιας υγείας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

H βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Βέροιας και συναντήθηκε με την υπεύθυνη επιστημονικής λειτουργίας του κα Μαρία Χατζή, τον κ. Κωνσταντίνο Πατρικά, οδοντίατρο και αναπληρωτή υπεύθυνο με τους οποίους συζήτησε για θέματα του ΚΥ και γενικότερα για την πρωτοβάθμια υγεία. Η κα Χατζή αναφέρθηκε στα προβλήματα που παρουσιάζονται λόγω της έλλειψης του αναγκαίου ιατρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, κυρίως στην ειδικότητα του παθολόγου, επειδή οι γιατροί αναγκάζονται να καλύψουν πέρα από το ΚΥ Βέροιας, και εφημερίες στο ΚΥ Αλεξάνδρειας και στο Νοσοκομείο Βέροιας. Όπως τόνισε, το πρόβλημα θα οξυνθεί με τις επικείμενες συνταξιοδοτήσεις ιατρών αν δεν δρομολογηθούν άμεσα προσλήψεις. Σχετικά με τη θητεία των επικουρικών γιατρών που λήγει στα τέλη του έτους, ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμη ενημέρωση για τις  προθέσεις του Υπουργείου Υγείας.

Η κα Χατζή ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τη βουλευτή για τη συμβολή της στη αναβάθμιση του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου και την ψηφιοποίηση του ακτινολογικού εργαστηρίου, ενώ ανέφερε πως θα πρέπει να αντικατασταθεί και ο υπέρηχος λόγω παλαιότητας.

Σχετικά με την πρωτοβάθμια περίθαλψη αναφέρθηκε πως τόσο τα Κέντρα Υγεία όσο και οι ΤΟΜΥ θα πρέπει να στηριχθούν και να στελεχωθούν ώστε να αναλάβουν πλήρως το ρόλο τους και να μπορέσουν να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία τα οποία θα μπορέσουν έτσι να αποκτήσουν το ρόλο της δευτεροβάθμιας περίθαλψης.

Η κα Καρασαρλίδου δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του συστήματος υγείας ώστε όλος ο ελληνικός λαός που τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί σε άσχημη οικονομική κατάσταση να έχει πρόσβαση στο πολύτιμο αυτό αγαθό. Γι αυτό τόνισε, πως θα πρέπει να ενισχυθεί με ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, τώρα που δίνεται η δυνατότητα να γίνουν προσλήψεις (για κάθε μία αποχώρηση, μία πρόσληψη) και τα δημοσιονομικά της χώρας είναι καλύτερα.