Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 
 

 
Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017 11:10

Αστέρια και Άνθρωποι στη Νέα Χιλιετία: Διαστημικά φαινόμενα: Νοσταλγία για ένα αλλοτινό μέλλον

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Συνεχίζεται η επιτυχημένη σειρά των ομιλιών «Αστέρια και Άνθρωποι στη νέα χιλιετία» που διοργανώνουν το Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Νάουσας και η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου - παράρτημα Νάουσας.

Η επόμενη ομιλία με τίτλο«Διαστημικά φαινόμενα: Νοσταλγία για ένα αλλοτινό μέλλον» θα πραγματοποιηθείτο Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολυχώρου Πολιτισμού «Χρήστος Λαναράς» (Βέτλανς).

Ομιλητής θα είναι ο κ. Θανάσης Βέμπος, Συγγραφέας-Ερευνητής.

 

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΟΜΙΛΙΑΣ

Κάποτε η Κατάκτηση του Διαστήματος έμοιαζε ότι ήταν υπόθεση του άμεσου μέλλοντος. Όμως οι αρχικές αισιόδοξες προοπτικές αποδείχθηκαν φρούδες. Η σημερινή αποτελμάτωση των επανδρωμένων διαστημικών προγραμμάτων έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αλλοτινές προσδοκίες. Μέσα από εικόνες και πρωτοσέλιδα εφημερίδων άλλων εποχών, σκιαγραφούμε τις αιτίες που το αλλοτινό όνειρο δεν ευοδώθηκε.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΜΙΛΗΤΗ

Ο Θανάσης Βέμπος είναι συγγραφέας-ερευνητής. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Προγραμματισμό Η/Υ και Δημόσια Υγιεινή, αλλά ταυτόχρονα ενδιαφέρθηκε και μελέτησε ένα σωρό ετερόκλητα πράγματα. Έχει μεταφράσει πάνω από 60 βιβλία –επιστημονικά και λογοτεχνικά- και έχει γράψει πάνω από χίλια άρθρα με αντικείμενο τη διαστημική τεχνολογία, την αστροναυτική-αστρονομία, την έρευνα του αγνώστου, την οικονομία, τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στην ανθρώπινη κοινωνία κ.α.. Δημοσιεύει άρθρα για θέματα διαστήματος και αστροναυτικής από το 1983. Mέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 19 βιβλία του -δεκαπέντε non fiction και τέσσερα science fiction. Ταξιδεύει, αναζητά και γράφει, προσπαθώντας να ιχνηλατήσει τις μυστικές διαδρομές του κόσμου, με όλα τα αινίγματα και τα μυστήρια που αυτός περιέχει.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"