Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016 17:51

Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη και «έξυπνη Νάουσα»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τη διεξοδική ενημέρωση της Διοίκησης του Δήμου για τα βήματα που έχουν γίνει στον τομέα της ψηφιακής στρατηγικής και ειδικότερα στην υλοποίηση καινοτόμων λύσεων, μέσω smart city εφαρμογών σε ζητήματα αστικής διαχείρισης, καθώς και για τις σύγχρονες τάσεις στην ανάπτυξη των σχετικών υποδομών, στόχευε η συμμετοχή της Γενικής Γραμματέα του Δήμου Νάουσας Αφροδίτης Καλαϊτζή στο Smart City Expo–World Congress της Βαρκελώνης. Πρόκειται για το μεγαλύτερο Διεθνές Συνέδριο Έξυπνων Πόλεων αναφορικά με την εφαρμογή ψηφιακών τεχνολογιών στη λειτουργία των πόλεων, το οποίο διεξήχθη από τις 15 έως τις 17 Νοεμβρίου.

Η Γ.Γ. του Δήμου είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον David Tang, Πρόεδρο της HUAWEI στον τομέα της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και των Σκανδιναβικών χωρών, με την αντιπροσωπεία της Microsoft και τις startup επιχειρήσεις που δρουν κάτω από την ομπρέλα αυτής της εταιρίας καθώς και με το FredericJourdain, CEOτης βελγικής εταιρίας ThingsPlay. Σε αυτό το πλαίσιο η γενική γραμματέας συμμετείχε και στο Συνέδριο για την κυκλική οικονομία και την χρηματοδότηση των startup επιχειρήσεων μετά τη θερμοκοιτίδα, τομείς οι οποίοι περιλαμβάνονται στο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα ανάπτυξης του Δήμου που θα κατατεθεί σε ένα μήνα.

Η κ. Καλαϊτζή συμμετείχε επίσης στο Πρόγραμμα i-water, τη μεγαλύτερη έκθεση διαχείρισης υδάτων της Ευρώπης.

Η κύρια συνάντηση ήταν στον χώρο της DeutcheTelecomμε την κ. Μαρία Πασχαλίδου και τον κ. Κώστα Ελευθεριάνο της COSMOTE και τους κυρίους Dan Michel, Vice President InternationalBusinessDevelopment- EnergyTSystemsInternationalκαι τον AndreasBentz, SmartCitiesSolutionManager, της TSystemsInternational. Η συνάντηση αφορούσε τις συγκεκριμένες εφαρμογές για την "έξυπνη Νάουσα" του αύριο, φωτισμό, στάθμευση, έξυπνη διαχείριση απορριμμάτων, ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ποδήλατα, mountain bike ποδήλατα και smart signage (έξυπνη πληροφόρηση). Συζητήθηκε εκτενώς η προοπτική συνεργασίας στο επίπεδο της στρατηγικής για την ανάπτυξη Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας και εφαρμογών «έξυπνης» πόλης.

Η αντιπροσωπεία της Deutche Telecom και του Consortiumπου έχει σχηματιστεί ειδικά για την ελληνική αγορά αναμένεται να επισκεφθεί τη Νάουσα μέσα στον Δεκέμβριο με συγκεκριμένες προτάσεις τόσο για χρηματοδοτούμενα προγράμματα από την Ε.Ε. όσο και για την εξέταση ενδεχόμενης σύμπραξης στους τομείς που δεν καλύπτονται από το σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, για την εκτέλεση έργων με συγχρηματοδότηση.

Σχετικά Άρθρα