Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015 11:33

Ένα στα δύο νοικοκυριά του πλανήτη έχει πρόσβαση στο Ίντερνετ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μέχρι τα τέλη του 2015, περίπου ένα στα δύο νοικοκυριά, παγκοσμίως, θα έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ποσοστό 46%, έναντι 44% ένα χρόνο νωρίτερα και 30% το 2010. σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ITU (International Telecommunications Union).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΕ, ενώ στις αναπτυγμένες οικονομίες το ποσοστό των νοικοκυριών με πρόσβαση στο Ίντερνετ θα φθάσει στο 81,3%, στις στις ελάχιστα αναπτυγμένες χώρες του κόσμου όπου το αντίστοιχο ποσοστό θα διαμορφωθεί σε 6,7%.

Εντός της προσεχούς πενταετίας η συγκεκριμένη εικόνα θα βελτιωθεί μεν, αλλά όχι θεαματικά. Έως το 2020, το ποσοστό των κατοίκων στις αναπτυσσόμενες οικονομίες με δυνατότητα 45%, ενώ των πολιτών στις ελάχιστα αναπτυγμένες χώρες μόλις που θα φτάσει το 11%.

Με αυτά τα δεδομένα, κινητήρια δύναμη θα παραμείνουν οι αναπτυσσόμενες οικονομίες του κόσμου, στις οποίες, ήδη, ο αριθμός των χρηστών του Ίντερνετ έχει σχεδόν διπλασιαστεί την τελευταία πενταετία (2010-2015), με τα δύο τρίτα όλων των ανθρώπων, που βρίσκονται online, να ζουν στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Η χρήση του Διαδικτύου θα αυξηθεί, φέτος με ρυθμό 6,9% διεθνώς, από ανάπτυξη 7,4% το 2014.

Εντός της προσεχούς πενταετίας το 56% του παγκόσμιου πληθυσμού αναμένεται ότι θα έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο, ενώ οι πολίτες που θα είναι όντως οnline θα αντιστοιχούν ποσοστιαία στο 53% έως το 2020.

 

www.naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα