Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 
 

 
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015 21:58

Μυστήριο τεχνητό αντικείμενο πλησιάζει τη γη! (video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι επιστήμονες δεν έχουν σαφή ιδέα τι είναι, μάλλον πρόκειται για διαστημικό σκουπίδι

Ένα «μυστήριο αντικείμενο», απομεινάρι διαστημικών αποβλήτων, πρόκειται να χτυπήσει τη Γη ανοιχτά των ακτών της Σρι Λάνκα στις 13 Νοεμβρίου (Παρασκευή και 13…)!

Οι επιστήμονες που δεν έχουν σαφή ιδέα για το τι είναι, εκτός από το ότι είναι πιθανά τεχνητής προέλευσης, έχουν ονομάσει το αντικείμενο «WT1190F». «Είναι ένα χαμένο κομμάτι της ιστορίας του διαστήματος που γυρνά σε εμάς στοιχειωμένο», δήλωσε ο JonathanMcDowell, αστροφυσικός στο Χάρβαρντ.

«Είναι ένα χαμένο κομμάτι της ιστορίας του διαστήματος που γυρνά σε εμάς στοιχειωμένο», δήλωσε ο JonathanMcDowell, αστροφυσικός στο Χάρβαρντ.

Το αντικείμενο εντοπίστηκε από το CatalinaSkySurvey, ένα εργαστήριο παρατήρησης στο Πανεπιστήμιο του Tucson. Οι επιστήμονες μετά την παρατήρηση του αντικειμένου υπολόγισαν την τροχιά του και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για κομμάτι κοσμικών απορριμμάτων που είχαν σταλεί στο διάστημα από τον άνθρωπο. Οι αστροφυσικοί πιστεύουν ότι το αντικείμενο θα μπορούσε ακόμη να είναι και ένα «ενθύμιο» από τις αποστολές του Apollo που πήγε τους αστροναύτες στο φεγγάρι. Το μεγαλύτερο μέρος του αντικειμένου αυτού αναμένεται να διαλυθεί με την είσοδο του στην ατμόσφαιρα.

 

Πηγή : http://ikypros.com

 

 

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"